Subsidie dubbel glas

Persbericht geplaatst door jellievdoorn op 13-06-2013

Of u subsidie kunt ontvangen op dubbel glas is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. De ene gemeente verstrekt geen subsidie, terwijl een andere gemeente dat wel doet. De voorwaarden hiervoor kan per gemeente verschillend zijn. Enkele voorwaarden kunnen zijn: de dikte van het glas; het aantal ventilatieroosters per kamer; het aantal vierkante meters en of het HR is of niet.

Wijze van verrekening

Ook de wijze van verrekening wordt door de gemeente bepaald. Of de glaszetter en de gemeente handelen het onderling af, of de consument dient de subsidie zelf bij de gemeente terug te vorderen. De landelijke subsidie voor dubbel glas is in eind mei 2011 gestopt, maar de subsidies op gemeenteniveau kunnen nog wel van toepassing zijn. Voor meer informatie kunt u uw glaszetter of uw gemeente hierover contacten.

BTW verlaging dubbel glas

Daarnaast geld er voor in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 het verlaagde BTW-tarief van 6% op arbeidskosten bij het aanbrengen en vernieuwen van dubbel glas. Dit is een van de maatregelen uit het woonakkoord om de problemen op de woningmarkt aan te pakken.