Subsidies aanvragen is niet moeilijk

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 23-01-2015

In de afgelopen jaren is de overheid bezig met het bekijken en verscherpen van het subsidiebudgetten. De overheid is namelijk streng aan het besparen en ook bezuinigen zijn niet vreemd in deze tijd van het jaar, of sinds de crisis. Daarvoor komen alleen de beste subsidies aanvragen door de keuring en worden goedgekeurd bij de overheid. Maar voor de kleinere bedrijven is het een enorm voordeel wanneer je een goedgekeurde subsidie ontvangt, terwijl de concurrent deze misschien niet krijgt. Stel dat je net niet genoeg reserves hebt om die ene aanschaf te doen, maar met die subsidie krijg je het wel voor elkaar.

Er zijn veel beschikbare mogelijkheden voor een subsidie aanvraag, denk bijvoorbeeld aan subsidies in ICT, Software, product en processen, technisch en wetenschappelijk onderzoek, research and development en nog veel meer. Daarnaast zijn er organisaties en bedrijven die jouw subsidie aanvraag behandelen op verschillende manieren met hun eigen voordelen. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld fikse kortingen kunnen regelen op de winstbelasting wanneer je aan de juiste voorwaarden voldoet, er werken vaak mensen met veel ervaring en dus veel weet hebben, sommige bedrijven werken op een no cure no pay basis, zodat je zeker bent van het gunstigste tarief.

In aanmerking komt het deel van de winst dat is voortgekomen uit productontwikkelingsprojecten waarvoor een S&O-verklaring of octrooi is afgegeven.

Onder de winst vallen voortbrengingskosten, van R&D tot en met de ontwikkeling en productie. Deze bestaan uit:

· directe ontwikkelkosten, zoals grondstoffen, proefmaterialen, prototypes en mallen

· toerekenbare indirecte kosten, zoals loonkosten en rentekosten

De Innovatiebox geldt niet voor:

· merken, logo’s en dergelijke

· kosten van fundamenteel onderzoek