SUPER isolerende dakramen trend voor 2012

Persbericht geplaatst door DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist op 09-03-2012
SUPER isolerende dakramen trend voor 2012
SUPER isolerende dakramen

De trend voor 2012 in dakramen land schijnt de super isolerende dakramen te zijn, deze zijn bijzonder geschikt voor passief huizen en lage energie woningen.

VELUX komt dit jaar met dakramen met viervoudige beglazing, dat wil zeggen dakramen met drievoudige beglazing en, zoals bij de eerste dakramen van VELUX met dubbele beglazing, een voorzet raam bij deze dakramen treed bijna geen energie verlies op. Het glas heeft een U-waarde (warmtedoorlaatbaarheid) van slechts 0,61 W/m2K.

FAKRO heeft al enige tijd thermo dakramen met vierdubbele en drie dubbele beglazing, de FTT U6 en de FTT U8 dakramen. Uit ervaring kan ik u melden dat deze dakramen echt super isolerend zijn, de U-waarde bij de U8 (viervoudige beglazing) is 0,58 W/m2K.

ROTO heeft bij mijn weten tot op heden alleen super-isolerende dakramen ontwikkelt voor passief huizen met drievoudige beglazing, verkrijgbaar op de R8 Designo modellen. De R8 zijn luxe uitzet-tuimel dakramen en verkrijgbaar in hout en kunststof.

De grootste verschillen tussen de dakraam-merken zijn: VELUX levert de thermo dakramen als uitzet-tuimelraam of tuimelraam met een voorzet raam en anti-dauw coating, FAKRO levert de thermo dakramen met verhoogde tuimel-as en een sterke inbraak werende 2 punt onder-sluiting. ROTO levert nog geen dakramen met viervoudige beglazing, maar de drievoudige beglazing is zoals ook bij FAKRO en VELUX super-isolerend. ROTO levert deze alleen in de R8 serie de luxe dakramen met vier-punt onder-sluiting in kunststof (pvc) en hout.

De Thermo dakramen zijn niet te vergelijken met de huidige standaard dakramen, ten eerste wegen ze het dubbele of meer dan het dubbele, zijn de kozijn-profielen dikker en is de sluiting anders. Bij standaard dakramen kan er een koude trek ontstaan daar zult u bij thermo dakramen vanaf drievoudig glas zeker geen last van hebben. Door de hoge isolatie waarde van het glas zal dauw ’s ochtends en ’s avonds langer op het glas blijven, VELUX heeft daarom een anti dauw coating op haar thermo dakramen aangebracht om dit tegen te gaan.

Meer informatie over dakramen, montage mogelijkheden, leverings mogelijkheden etc. vindt U op de website van DAKDIDAK dakramen uw specialist in dakramen en daglichtsystemen

Voor de redactie:

Geachte,

Hopelijk kunt u mijn artikel waarderen en wilt u het publiceren

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist: