Tablisto; tijdschriften- & boekenkiosk in een gratis iPad-ap

Persbericht geplaatst door Push2Tablet BV op 09-03-2011
Tablisto; tijdschriften- & boekenkiosk in een gratis iPad-ap

Tablisto; tijdschriften- & boekenkiosk in een gratis iPad-app

Zeer gebruiksvriendelijke app om te lezen op de iPad

Per vandaag kunnen iPad-bezitters gratis de Tablisto-app downloaden uit de App Store. Tablisto stelt de gebruiker in staat om, na registratie, tijdschriften en boeken aan te schaffen, te lezen en te beheren. Tablisto is een zeer gebruiksvriendelijke applicatie die “het echte leven” simuleert middels een deurmat waarop de post (aangeschafte artikelen) belandt, een leestafel waar stapels klaar liggen om te genieten, een bureau om geconcentreerd bezig te zijn en een boekenkast voor opslag. De kiosk (‘samples’) in Tablisto, tenslotte, is eigenlijk een uitstalling van beschikbare producten van de aangesloten uitgevers en biedt de mogelijkheid om die rechtstreeks aan te schaffen.

Het aanbod nu in de kiosk van Tablisto bestaat momenteel o.a. uit titels als Shoot, MT, Sprout, Living Arts, Inside PSV, CoffeePro, Senior, Global The Hague, maar ook een voorpublicatie uit een boek van stemcoach Elizabeth Ebbink. Op korte termijn zullen nog meer titels beschikbaar komen van HUB Uitgevers (o.a. PCM), Nijgh Periodieken en It’s Amazing. Op basis van lopende afspraken met uitgevers in Nederland en Vlaanderen, wordt verwacht dat het aanbod van tijdschriften, boeken en kranten op korte termijn fors uitgebreid wordt. Een Engelse versie is inmiddels ook beschikbaar, terwijl binnen korte tijd ook Franstalige en Duitstalige versies beschikbaar komen.

Veel aangeboden werken zijn “verrijkt” met multimedia en interactiviteit zoals verwijzingen naar websites, video, foto-galleries, mogelijkheid om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina’s en kan via icoontjes met een vingerklik worden opgeroepen.

Peter Kentie, Marketing & Media Manager van PSV, meldt over zijn eerste ervaringen:“Als uitgever van de PSV Inside heb ik met veel enthousiasme kennis genomen van Tablisto, de publishing-app en distributieomgeving van het Nederlandse bedrijf Push2Tablet. Ik zie het als een fraaie oplossing voor dit eigentijdse uitgeefdilemma: dankzij dit platform kan PSV zelf een app ontwikkelen op basis van haar fanmagazine en de interactiviteit zelf toevoegen aan de bestaande uitgave. Met behoud van topkwaliteit beeld en een vlotte interactie voor de gebruiker.”

Tablisto is volledig ingericht om het lezen van “traditionele” media op de iPad aangenaam te maken; met lichte vinger-‘taps’ wordt uitvergroot en wordt automatisch doorgegaan naar een volgende pagina. Om lezen op meer plaatsen te vergemakkelijken (bijv. in hoofdstuk 2 en gelijktijdig in de corresponderende notenbijlage in een boek) biedt Tablisto zgn. “dynamische boekenleggers”; met een enkele handeling wordt een tweede ‘leeslint’ gecreëerd en kan met één vingertip gewisseld worden tussen verschillende posities in het boek. Uitgevers kunnen de aangeboden titels zelf multimediaal en interactief verrijken met icoontjes die verwijzen naar websites, YouTube-filmpjes, fotogalleries, mogelijkheden om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina’s en kan –wederom- met een vingerklik worden opgeroepen.

Aan uitbreiding van de genoemde functionaliteiten wordt momenteel hard gewerkt.

Tablisto maakt deel uit van het distributieplatform Push2Tablet dat speciaal ontwikkeld om uitgevers in staat te stellen op simpele wijze hun magazines, boeken en kranten te verrijken met interactiviteit en multimedia, en vervolgens te distribueren naar iPad en andere tablets. Momenteel wordt Tablisto ook geschikt gemaakt voor andere tablets dan de iPad, waaronder die gebruik maken van het besturingssysteem Android, alsook voor de desktop-omgeving.

De gratis verkrijgbare app Tablisto en het bijbehorende contentdistributieplatform worden geëxploiteerd door Push2Tablet BV, een initiatief van het Baarnse internetbedrijf Yellowmind BV. Voor educatieve doeleinden wordt momenteel een aparte applicatie ontwikkeld, terwijl Van Dijk Educatie BV, te Kampen, een exclusieve licentie verwierf voor de toepassing van Push2Tablet in de educatieve markt.

Voor meer informatie:

Eric Bremer, Arjan van ’t Hof, directie

Push2Tablet bv?

Tolweg 5 te Baarn?

tel. 035-548 60 80?

fax. 035-548 60 88?

Postbus 778, 3740 AT Baarn

Website distributieplatform: http://www.push2tablet.com

Website reader-app: http://www.tablisto.com

E-mail: info@push2tablet.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Push2Tablet BV: