Tafelkluis: educatieve iPhone app voor kinderen om rekentafels te oefenen

Persbericht geplaatst door Qink op 23-08-2011
Tafelkluis: educatieve iPhone app voor kinderen om rekentafels te oefenen

Kinderen vinden het leuk om met computers en apps op smartphones te spelen. Ouders willen dat kinderen zinvol bezig zijn. Qink en Graaf ICT ontwikkelden een educatieve app om tafels te oefenen in een game-omgeving die kinderen leuk en uitdagend vinden. Bovendien voldoet Tafelkluis aan de richtlijnen van het basisonderwijs voor wat betreft de snelheid van beantwoorden. De app is sinds 20 augustus te downloaden in de AppStore en kost tot 1 januari 2012 € 1,59 (daarna € 2,39). Tafelkluis is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone.

Tafelkluis houdt per speler een tafeloverzicht bij. Zo kan het kind zien welke tafels al beoefend zijn en hoe dat is verlopen. Ouders krijgen hiermee ook inzicht in de vorderingen van hun kind.

Getest door kinderen

Bij de ontwikkeling van Tafelkluis waren leerkrachten uit het basisonderwijs betrokken. Maar de belangrijkste informatie kwam uit een panel van kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Marion Verschuijten (eigenaar Qink): “Het openen van de kluis werd door de kinderen in het testpanel als zeer stimulerend ervaren. Evenals de scorelijst. Lukt het om bovenaan te komen?”

Co-creatie

Een jongen van acht jaar uit het panel heeft de naam “Tafelkluis” bedacht. Marion Verschuijten: “Bij alles wat wij ontwikkelen voor kinderen betrekken we de doelgroep. Kinderen geven waardevolle input en dat houdt ons scherp.”

Samenwerking

Tafelkluis is ontwikkeld door Qink en Graaf ICT. Qink is een marketing- en communicatiebureau, gespecialiseerd in de doelgroepen kinderen, ouders en basisscholen. Qink adviseert, inspireert, ontwikkelt en realiseert voor, door en met kinderen. www.qink.nl

Graaf ICT is gespecialiseerd in de ontwikkeling van iPhone en iPad applicaties. www.graafict.nl

deel deze pagina: