Tele Ticket Service vermindert eenderde van e-mailverkeer met Trinicom T5

Persbericht geplaatst door Influx PR op 24-11-2011
Tele Ticket Service vermindert eenderde van e-mailverkeer met Trinicom T5

Wilp, 24 november 2011 – Tele Ticket Service heeft gekozen voor T5 van Trinicom, marktleidend leverancier van softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten. Met de T5 Web selfservice-module kunnen klanten van de Belgische ticketverkoper via de website zelf het antwoord op hun vraag vinden. De module T5 E-mail response management helpt Tele Ticket Service alle inkomende berichten te categoriseren. Dit alles resulteert in minder inkomende e-mails, die de klantenservicemedewerkers bovendien sneller en beter gestructureerd kunnen afhandelen.

Tele Ticket Service is marktleider in Vlaanderen en verkoopt jaarlijks twee miljoen tickets. Voorheen konden klanten met vragen contact opnemen via één algemeen e-mailadres. “Maar dat betekende dat er bij de afhandeling geen onderscheid werd gemaakt tussen bijvoorbeeld vragen, suggesties en klachten en tussen berichten met hoge en minder hoge prioriteit”, aldus Stefan Esselens, managing partner bij Tele Ticket Service.

Trinicom ontwikkelde voor Tele Ticket Service op de website een dynamisch FAQ-gedeelte en een contactformulier. Esselens: “Klanten kunnen nu zelf het antwoord op veelgestelde vragen vinden. Is de gevonden informatie niet voldoende, dan komen ze via de contactknop onder iedere vraag meteen bij een invulformulier, waarmee ze alsnog een vraag kunnen stellen. Dankzij dit nieuwe systeem is het aantal inkomende berichten met eenderde verminderd en kunnen we de resterende vragen en verzoeken intern sneller afhandelen. T5 heeft orde in onze chaos geschept.”

Esselens geeft aan waarom Tele Ticket Service juist met Trinicom in zee gegaan is: “Trinicom biedt T5 aan als OnDemand-oplossing en dat vind ik een groot pluspunt ten opzichte van andere partijen. Nu hoeven we niet te investeren in dure systemen die niet voor onze core-business zijn bedoeld, maar kunnen we onze klanten wel een goede klantenservice bieden. Want nu we hoofdzakelijk tickets verkopen via internet – en veel minder telefonisch zoals in onze beginjaren – is persoonlijke communicatie belangrijker dan ooit.”

“Trinicom verstaat onze business en kan zich goed inleven in de uitdagingen waarvoor wij als ticketverkoper staan”, meent Esselens. “De samenwerking verloopt dan ook uitstekend. Het enthousiasme van de Trinicom-medewerkers is aanstekelijk. Op dit moment kijken we samen naar mogelijkheden om ook de chatfunctie op onze website te optimaliseren.“

Koen Prikken, directeur van Trinicom België: “Uit onze eerste gesprekken bleek dat Tele Ticket Service niet besefte dat de afhandeling van zijn klantcontacten efficiënter kon. Uiteindelijk is niet alleen het aantal inkomende e-mails aanzienlijk verlaagd; de klantenservice kan zelfs toe met één medewerker minder. Het is goed om te zien dat T5 voor Tele Ticket Service zo’n verschil maakt en wij kijken ernaar uit onze prettige samenwerking in de toekomst nog lang voort te zetten.”

Voor de redactie:

Over Trinicom
Trinicom is de grootste leverancier van multichannel-klantinteractiesoftware van het Europese vasteland en is door internationaal onderzoeksbureau Gartner, Inc. als één van dertien bedrijven wereldwijd gepositioneerd in het Magic Quadrant voor CRM Web Customer Service 2011. Onze visie is dat waardevolle interacties leiden tot tevreden klanten en win-win-relaties. Als Nederlandse onderneming richt Trinicom zich primair op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van haar oplossing Trinicom 5 (T5), bestaande uit webselfservice, e-mail response management, call management, live chat, chatbot, brief, fax- en baliecontact en webcare. Deze op internettechnologie gebaseerde standaardoplossing is geheel in te richten op het klantcontactproces van een organisatie en zorgt ervoor dat de belangrijkste klantcontacten snel en uniform worden afgehandeld vanuit één centrale kennisbank. Tevens adviseert Trinicom klanten bij het optimaal inrichten van een multi-channel contactcenter. Daarbij ligt de nadruk op het verbeteren van de serviceverlening via internet, e-mail, live chat en telefoon en het verlagen van de servicekosten. Trinicom mag toonaangevende organisaties tot haar klantenkring rekenen, waaronder Test Aankoop, Luminus, VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroep), Concentra, De Persgroep, Universiteit Gent, Sabam en Lampiris in België en Agis Zorgverzekeringen, Albelli, Cendris, Canal Digitaal, Carglass, Conrad Electronic, De Kindertelefoon, De Telefoongids/Gouden Gids, Rabobank, Rijksuniversiteit Groningen, Telfort, Thomas Cook, TUI en Univé in Nederland. Voor meer informatie zie: www.trinicom.been www.trinicom.nl.

Voor redactionele informatie
Influx PR, Hilde Mussche / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: trinicom@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: