Telefoongids België

Persbericht geplaatst door bosmanict op 21-08-2014

Heerlijk! De vakantie is begonnen! Een ontspannen auto vakantie, met het hele gezin er een weekje tussenuit. Auto gepakt, kinderen in de auto, niets vergeten, boodschappen mee?
Check, check, dubbel check….mooi er kan vertrokken worden.
De rit verloopt prima in Nederland en dan komt u aan over de Belgische grens.
Voor je het in de gaten hebt, ben je beland in een file….die vervolgens uren duurt, met de inmiddels ongeduldige kinderen op de achterbank en een chagrijnige partner naast je…Lekker begin van de vakantie. Dit had toch voorkomen kunnen worden? Ja. Ja? Ja inderdaad!
Via de website van de ANWB België is precies te zien waar er obstakels zijn, files, waar er ongelukken zijn gebeurt of waar langzaam verkeer is, omwegen en noem het maar op..
Als je dit nu eerder had geweten dan had je een andere wegkunnen uitstippelen. Een leer voor de volgende keer want de site is gemakkelijk te vinden en wordt continu geüpdatet.
Er zijn diverse kaarten te vinden van gebieden binnen België (in dit geval) Dan kun je precies zien of jij met die files België te maken krijgt of niet. Een beetje een handige routeplanner zal een andere weg uitstippelen. Als je de website van de ANWB België volgt en de aanwijzingen opvolgt hoef je in geen geval de Belgische camping hoeven bellen dat je veel te laat zult arriveren.

Net als in Nederland kent België trouwens ook een landennummer, net als alle andere landen. Ook binnen België zijn er netnummers. Zo weet je precies welk telefoonnummer bij welk gebied in België hoort. Het landennummer van België is +32. De telefoongids België is heel uitgebreid en overzichtelijk. Geen probleem dus om een telefoonnummer te zoeken, vul het is en je krijgt zo te zien wie jou heeft gebeld of wie je moet bellen. Veel plezier in België!