Theatrale juweeltjes tijdens Uit-jeTent

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 30-05-2012
Theatrale juweeltjes tijdens Uit-jeTent

NOORDOOSTPOLDER - De Noordoostpolder is meer dan rust, ruimte en groen. Zeker tijdens het Uit-jeTent weekend van 8 tot 10 juni. Dan is hier echt van alles te beleven voor een prikkie, mede dankzij een stevig amusementsprogramma met een paar echte juweeltjes. Bijvoorbeeld bij het beroemde designersduo Makking & Bey in Kraggenburg of op het erf bij theatermakers Prins te Paard in Nagele.

Op de boerderij van Makking & Bey heeft Uit-jeTent het arrangement De Groente uit Kraggenburg samengesteld. Jong en oud kan hier op zaterdag 9 juni vanaf 16.00 uur genieten van een maaltijd omlijst met muziek van professionele musicalartiesten en een leuke kleitafel voor de kleintjes.

Club Prins te Paard opent op vrijdag, zaterdag en zondag om 22.30 uur haar deuren aan de Havenweg in Nagele. De theatermakers trakteren het publiek op een reist naar de tijd dat de Noordoostpolder nog wild, woest en echt ledig was. Gewoon in haar eigen achtertuin met pelpinda’s en een drankje.

Op zaterdag brengt het cabaretgezelschap Tweeboereneneendominee een liedjesprogramma vanuit het kerkje op Schokland. Vanaf 16.00 uur zingen de poldertroubadours buitengewone liedjes in hun programma Voor het zingen de tent uit.

Kunst, poëzie en muziek staan centraal in het arrangement Kantje Boord op zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur. Op de boot is er eerst muziek van Murphy’s Law frontman Arie Claassen.

Van de Leemkade in Kraggenburg vaart de schipper naar de sluis, waar vandaan iedereen wandelt naar bricolagekunstenaar Alexandra Klein, kunstenaar Willem Hoogeveen en dichter Douwe Jan Schrale, die op de grens tussen het oude en het nieuwe land hun kunsten vertonen. Tijdens het arrangement worden versnaperingen uitgedeeld.

Op zondag is er een bourgondisch bosontbijt in het Kuinderbos bij de boswachter. Vanaf 9 uur kunnen mensen hier hun eigen eitje koken boven een kampvuur en genieten van een uitgebreid broodbuffet.

En dan zijn er verspreid over de diverse campings ook nog live-optredens. De buitenlucht, een kampvuur, sfeervolle olielampjes of fakkels en mooie muziek. Kamperen was nog nooit zo knus. De optredens zijn meestal na zonsondergang, soms in de middag. En natuurlijk ook toegankelijk voor niet-kampeerders die gewoon willen genieten van een optreden in de buitenlucht.
Veel amusement tijdens uit Uit-jeTent is gratis te bezoeken, maar voor sommige acts wordt een kleine vergoeding gevraagd. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.uit-jetent.nl onder het kopje amusement.