Tips inzake grofvuil Amsterdam en Rotterdam

Persbericht geplaatst door bosmanict op 30-11-2013

In dit artikel willen wij je een aantal tips geven als je te maken hebt met grofvuil en je inwoner bent van Amsterdam of Rotterdam. Wanneer is iets grofvuil? Dat is eigenlijk de eerste vraag waar wij stil bij willen staan. Want er zijn natuurlijk veel soorten vuilnis. Grofvuil is vuil dat niet in je container past. Je hebt misschien ook zo’n grote grijze bak voor of achter je huis staan. Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een ondergrondse container bij je in de buurt. Of je nou een eigen container hebt of je het vuil naar een ondergrondse container moet brengen, alles wat er niet in past is grofvuil. Je kunt dus vrij snel en eenvoudig bepalen of een bepaald vuil grofvuil is of niet. Om je een paar voorbeelden van grofvuil te geven, een grote kast, tafel, koelkast of wasmachine. Het zijn allemaal zaken die niet in de container passen. Deze zul je moeten wegbrengen of laten ophalen door de vuilstort.

Kosten
Wil je Grofvuil Amsterdam afvoeren dan kun je zelf het vuil wegbrengen naar de stort. Als inwoner van Amsterdam heb je gelukkig niet te maken met kosten. Het wegbrengen is voor particulieren gratis. Als je vuilnis wegbrengt uit naam van een bedrijf dan kunnen er wel kosten verbonden zijn aan het grofvuil. Informeer bij de vuilstort, of kijk op de website van de gemeente Amsterdam welke kosten dit zijn.

Rotterdam
Voor Rotterdam geldt hetzelfde als voor Amsterdam als het gaat om kosten. Grofvuil Rotterdam wegbrengen doe je naar de vuilstort. Kijk op de website van de gemeente voor het correcte adres en voor de openingstijden. Dat is een tip die wij je graag meegeven, want voor een dichte deur komen te staan, of op een verkeerde locatie is natuurlijk niet fijn! Veel succes met het wegbrengen van je grofvuil.