Toch kunnen slapen tijdens de hitte?

Persbericht geplaatst door Floris op 30-06-2015
De warme zomerdagen in Nederland zijn schaars en zorgen dan ook voor volop genot. Lekker aan het strand liggen of een barbecue organiseren. Naast de voordelen kennen hoge temperaturen ook een aantal nadelen. De hitte zorgt vooral warme nachten en problemen tijdens het slapen. De zomernachten zorgen vooral veel korte nachten en veel woelen. En veel transpireren natuurlijk. Om volop voorbereid te zijn op de hoge temperaturen geven je graag een paar handige tips.

Ramen open of gesloten houden?
Moet je juist de ramen en gordijnen open houden of sluiten? Vermijd vooral het openen van ramen wanneer het buiten bloedheet is. Wanneer het buiten warmer is dan binnen, haal je juist de warme lucht naar binnen. En dat is juist wat je wilt vermijden. Houd ze gesloten tot het moment dat het buiten begint af te koelen en het koeler is dan binnenshuis. ‘s nachts kun je ervoor kiezen om de gordijnen van je slaapkamer open te laten staan. Vooral wanneer je zware gordijnen hebt. Maar houd er ook rekening mee dat het licht al vroeg naar binnen kan schijnen, dus open ze met mate.

Dekbed: wel of niet?
Moet je ertoe besluiten om juist wel of geen dekbed te gebruiken? Met dekbed wordt het vaak te warm, maar zonder dekbed voelt het onprettig aan. Zonder dekbed slapen leidt tot koude nachten en het hierdoor wakker worden. Dit gevoel kan overslaan op de spieren en tot pijntjes leiden. Probeer dus om vrijwel naakt te slapen onder een normaal dekbed en deze ‘s nachts gewoon van je af te trappen. Een dun dekbedovertrek is een eventueel alternatief. Of natuurlijk slapen met een dunne pyjama of shirt.

Handig gebruiken van de ventilator
Een ventilator verplaatst lucht, maar koelt deze niet af. Hierdoor heeft een ventilator niet altijd het gewenste effect. De ventilator kan op een handige manier gebruikt worden door de raam open te zetten en deze in de deuropening te zetten. Op deze wijze zorgt de ventilator voor nieuwe, koele lucht terwijl de warme lucht de kamer verlaat. Wanneer je een balkondeur open kunt zetten dan kun je de ventilator in de deuropening zetten. Zorg ervoor dat deze naar binnen richt, maar niet recht op het bed is gericht. Hiermee voorkom je vooral verkoudheid.

Koel kussen van kapok
Tijdens de zomer is een kapok kussen een uiterst goede uitkomst. Een kapok kussen is gemaakt uit een materiaal die warme en vocht afstoot en daarmee zorgt voor een heerlijk verkoelend effect. In de hoes vind je een rits waarmee de vulling en de hoogte kan worden afgesteld op wat jij prettig vindt.

Aan de noordkant slapen
Vaak zijn kamers aan de noordzijde eenvoudiger om koel te houden dan kamers die aan de zuidzijde zijn te vinden. Is slapen aan de noordzijde helaas niet mogelijk? Kijk dan als alternatief naar de oostkant. Hier is doorgaans een vroege zonsopkomst, en ook een vroege zonsondergang - waardoor je slaapkamer langer de tijd heeft om af te kunnen koelen.

» Welke tips heb jij om beter te kunnen slapen in de hitte? Deel je tips, we hopen als boxspringfabrikant graag meer te horen.