Traplift kopen

Persbericht geplaatst door KaiMentz op 18-07-2013

Valt traplopen u tegenwoordig zwaar of overweegt u zelfs te verhuizen naar een gelijkvloerse woning? Dat is niet de ideale situatie en tegenwoordig ook niet meer noodzakelijk. Trapliften geven u tegenwoordig de mogelijkheid om zonder enige inspanning weer toegang te krijgen tot een of zelfs meerdere verdiepingen in uw huis.

Een traplift is in de meeste gevallen bedoeld voor mensen met een fysieke beperking, ouderen en senioren.
Een traplift kan de ideale uitkomst zijn wanneer mensen ondanks een beperking toch in hun vertrouwde woning kunnen blijven wonen. Trapliften kunnen vrijwel op elke soort trap zoals op rechte trappen en trappen met bochten geïnstalleerd worden.

Veel trapliften hebben een opklapbare stoel zodat andere bewoners de trap ook nog kunnen gebruiken. Verder hebben trapliften veiligheidsopties zoals een veiligheidsriem, sensoren die opbstakels op de trap detecteren en voorzieningen als een noodstop. Ook is het mogelijk met een sleutelslot te voorkomen dat bijvoorbeelde (klein)kinderen oneigenlijk gebruik van de traplift maken.

Traplift prijzen
Veel mensen denken dat een traplift minimaal 10.000 of 15.000 euro kost. Dit is echter in de meeste gevallen niet waar.
Naast enig onderzoek van leveranciers van trapliften is het tevens verstandig om te kijken welke leveranciers in aanmerking komen/ goedgekeurd zijn door de belastingdienst zodat desbetreffende traplift als aftrekpost opgevoerd kan worden. Alles bij elkaar kan men dan voor enkele duizenden euro's al klaar zijn.

Traplift vergoeding
Een traplift of rolstoellift kost enkele duizenden euro's. U kunt een vergoeding aanvragen bij uw gemeente. Uw gemeente zal met u bespreken of een traplift inderdaad de beste oplossing voor u is. De vergoeding voor een traplift verschilt per gemeente.

deel deze pagina: