Trekker en lastdrager op maat dankzij nieuwe BT Movit-serie

Persbericht geplaatst door Christel op 13-03-2012

Toyota Material Handling Europe (TMHE) heeft een volledige serie van lastdragers en trekkers op maat met trekvermogens tot 3000 kg gegroepeerd.

De zoektocht naar maximale efficiëntie bij de orderverzameling of elke andere activiteit die individuele goederen behandelt, zet veel bedrijven aan tot het gebruik van lastdragers getrokken door een trekker. De nieuwe serie van trekkers werd ontwikkeld om nieuwe opties in deze belangrijke sector te voorzien. TMHE toonde de ruime keuze, stevigheid en duurzaamheid op Inter Airport Europe in Duitsland in oktober 2011.

TMHE heeft heel wat ervaring in de ontwikkeling van lastdragers op maat voor de goederenbehandeling. Zijn productie-eenheden maken gebruik van zeer diverse lastdragers en trekkers om efficiënte componenten voor de productie te leveren.

Op basis van deze ervaring heeft de onderneming een volledig gamma van oplossingen ontwikkeld voor zowel de productie als orderverzameling. BT Movit omvat een volledige serie van lastdragers en trekkers, ontworpen om de efficiëntie te verhogen bij de behandeling van specifieke goederen.

Een complete serie van lastdragers en trekkers

De lastdragers omvatten versies met legborden om de sortering tijdens het assemblageproces mogelijk te maken, en lastdragers met ingebouwde treden om toegang tot de opslag op een hoger niveau mogelijk te maken. Een sleutelelement bij de lastdragers op maat is het gebruik van sleepwagens waarin verschillende ladingen opgenomen kunnen worden. Dit omvat dikwijls het gebruik van ‘host carriers’ waarin de standaard lastdragers geïntegreerd kunnen worden voor transport. Het resultaat is één trekker die verschillende ladingen transporteert, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie en minder kosten.

Door de verscheidenheid aan ladingen die op deze manier behandeld worden en de grote diversiteit aan toepassingen biedt de nieuwe BT Movit trekker serie een grote keuze aan trekkers.

Geavanceerd trekker design

De trekker BT Movit S-serie is afgeleid van de laatste BT Optio-serie van laagheffende orderverzameltrucks. Krachtige AC-motoren zorgen voor maximaal prestatievermogen; dit gaat samen met de geavanceerde rijkarakteristieken die ontwikkeld werden om de efficiëntie in conventionele toepassingen van orderverzameling te maximaliseren. Met een trekvermogen van 3000 kg is deze machine klaar voor zwaar gebruik bij magazijntoepassingen.

Het is een feit dat de menselijke betrokkenheid essentieel is bij alle werkzaamheden met een industriële trekker. Dit is precies waarom de nieuwe BT Movit S-serie ontwikkeld werd rond het concept Smooth Operator, ontworpen om de beste werkomstandigheden te creëren. Verschillende aspecten van dit concept verdienen bijzondere aandacht.

Eerst en vooral werd de BT Movit S-serie gebouwd met een lage instaphoogte en de optie van het nieuwe Frequency-Adapted Suspension-systeem (FAS) ontwikkeld door TMHE. Rekening houdend met het feit dat verschillende soorten trillingen kunnen optreden naargelang de werk-omstandigheden, stelt FAS een nieuwe norm op het gebied van schokdemping in geval van trillingen bij truckactiviteiten.

De E-man besturing van de BT Movit S-seriemodellen is gebaseerd op een uiterst flexibele stuurarm met aanrakingsgevoelige activering van de rijfunctie en moeiteloze elektronische besturing. De stuurarm is ontworpen om de positie van de bestuurder te volgen. Deze kan naar links en naar rechts verplaatst worden voor het gemak van de meelopende bestuurder.

Efficiënt beheer is essentieel bij de activiteiten van orderverzameling, en de trekkers uit de BT Movit S-serie werd ontwikkeld om aan deze behoeften te voldoen, in overeenstemming met het concept Smooth Operator. De trucks beschikken over een aantal opslagcompartimenten in en rond de trekker, evenals de optionele BT E-bar, die zorgt voor eenvoudige montage van hulpapparatuur, zoals computerterminals, scanners en andere apparatuur.

Unieke smalle chassismodellen
Een uniek alternatief binnen de nieuwe BT Movit-serie is de N-serie. Met trekvermogens tot 1000 kg bieden deze smalle trucks uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid voor maximale flexibiliteit. Er zijn twee modellen in de N-serie.

Het standaardmodel (TSE100) is ontworpen om lastdragers te trekken op de conventionele manier, terwijl de configuratie van de TSE100W betekent dat de lastdrager effectief gekoppeld is aan de trekker. Dit zorgt voor maximale toegankelijkheid tot de lastdrager voor de orderverzameling en uitzonderlijke stabiliteit en is dus ideaal voor werkzaamheden op het tweede niveau. Dit betekent ook dat de totale trucklengte uiterst kort is, wat zorgt voor wendbaarheid in drukke zones.

De BT Movit-serie van lage trekkers wordt aangevuld met de Toyota Tracto-serie van industriële trekkers die elektrische of motoraangedreven trekkracht kunnen voorzien met trekvermogens tot 49 ton.