Trouwringen zijn hoe dan ook niet goedkoop, maar bepaalde factoren kunnen de prijs erg opdrijven

Persbericht geplaatst door erotmensen op 27-08-2014
Trouwringen zijn hoe dan ook niet goedkoop, maar bepaalde factoren kunnen de prijs erg opdrijven

Een bruiloft is erg prijzig. Er moet van alles geregeld worden en geen van deze dingen is echt goedkoop te noemen. Trouwringen zijn een groot gedeelte van het totale kostenplaatje. Er zit echter een groot verschil in prijs tussen verschillende trouwringen. Als u de perfecte trouwring hebt uitgekozen is natuurlijk fijn om qua prijs precies te weten waar u aan toe bent. Veel juweliers en edelsmeden hebben de prijzen van hun trouwringen online staan. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Er is echter een valkuil. De prijs van edelmetalen zoals goud en platina verandert elke dag. Een gouden trouwring kan de ene dag bijvoorbeeld 800 euro zijn en twee weken later 900. Naast deze fluctuerende prijzen zijn er nog een aantal andere dingen die de prijs van uw trouwring beïnvloeden.

Ten eerste, natuurlijk het edelmetaal dat in uw trouwring gebruikt wordt. Een gouden trouwring is veel duurder dan een zilveren trouwring. Als u een edelmetaal uitgekozen hebt, wordt er gekeken naar de hoeveelheid die gebruikt gaat worden en de zuiverheid hiervan. Hoe zuiverder het edelmetaal , hoe hoger de prijs.

Ten tweede, Het eventueel inleggen van een edelsteen. Een diamanten trouwring is erg kostbaar, omdat diamanten nu eenmaal erg zeldzaam en daarom duur zijn. Het gebruik van een diamant in uw trouwring kan u ring zomaar in prijs doen verdubbelen. Naast de prijs van de edelsteen worden er ook kosten in rekening gebracht voor het inleggen van de steen.

Ten derde, aanpassingen aan uw Trouwbeurzen. Het is erg leuk om de datum van uw bruiloft of de naam van u partner in uw ring te laten graveren. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een vingerafdruk of de hartslag van uw partner in uw trouwring te laten graveren. Dit geeft uw trouwring een erg persoonlijk tintje, maar komt wederom tegen een prijs.

Houd bij het uitzoeken van een trouwring altijd rekening met deze prijsverhogende factoren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een juwelier of edelsmid kan u vaak ook een prijsindicatie of offerte meegeven zodat u altijd een richtlijn heeft.