Trouwringen zijn prachtige objecten die alleen door echte vakmannen gemaakt kunnen worden

Persbericht geplaatst door erotmensen op 07-10-2014
Trouwringen zijn prachtige objecten die alleen door echte vakmannen gemaakt kunnen worden

Voordat een trouwring het prachtige voorwerp is dat je bij een huwelijk aan elkaar geeft, gaat er veel werk aan vooraf. Een handgemaakte trouwring is een waar kunstwerkje dat alleen door gespecialiseerde edelsmeden gemaakt kan worden. Maar hoe wordt zo’n trouwring nou eigenlijk gemaakt?

Ten eerste moet er een ontwerp gemaakt worden. Dit kan op de ouderwetse manier door een tekening te maken, maar ook op de computer. De klant kan aangeven wat hij of zij graag wil hebben en de edelsmid zal deze wensen in het ontwerp meenemen.

Om de trouwring in de goede dikte en pasvorm te krijgen, wordt een staaf edelmetaal gewalst. Het is erg belangrijk dat een trouwring de goede pasvorm heeft. Een trouwring wordt langdurig gedragen en moet daarom wel comfortabel zitten. De dikte van een trouwring heeft veel invloed op de prijs van de trouwring, omdat edelmetaal erg kostbaar is.

De volgende stap is het smeden van het edelmetaal. Tijdens dit proces kunnen metalen met elkaar gemengd worden om bijvoorbeeld een witgouden trouwring te maken. Als het edelmetaal bewerkbaar is wordt het in de juist vorm geslagen. Door het smeden wordt edelmetaal harder. Hierdoor kunnen er scheuren en barsten ontstaan die het uiterlijk van de ring verpesten. Door het edelmetaal te laten gloeien voorkomt de edelsmid dit.

Hierna worden de uiteindes van de trouwring aan elkaar gesoldeerd om er een geheel van te maken.

Nu is de ruwe trouwring klaar en moeten er nog een aantal stappen ondernomen worden om de trouwring zijn mooie uitstraling te geven. De ring wordt nu geschuurd om de oppervlakte van de ring egaal te krijgen. Als het een trouwring met diamant betreft, moet er nog een chaton of kastje op de ring gemaakt worden. Deze houden een diamant op zijn plek.

Nu wordt de ring gepolijst om er een mooie glans aan te geven. Zonder het polijsten zou een trouwring niet zo mooi glanzen en nogal een ruw uiterlijk hebben.

Nu is de trouwring klaar en kan hij worden uitgewisseld op een huwelijk