Uitbreiding strategische samenwerking IntraData en Centric

Persbericht geplaatst door Influx PR op 03-02-2012
Uitbreiding strategische samenwerking IntraData en Centric

IntraData BV, onderdeel van de Solipsis-groep,en Centric hebben hun samenwerking uitgebreid met het digitale personeelsdossier. Centric biedt organisaties hiermee de mogelijkheid niet alleen salarisgegevens, maar ook alle relevante personeelsdocumenten online te beheren en toegankelijk te maken voor medewerkers.

Kostenbesparing door selfservice
IntraData en Centric werken sinds 1999 samen op het gebied van digitale archivering van salarisoutput aan klanten. Deze uitbreiding van de samenwerking voorziet in groeiende behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Bovendien is er minder fysieke ruimte nodig voor archivering. Alle relevante documenten van een medewerker, zoals het CV, de arbeidsovereenkomst en de VOG-verklaring zijn online beschikbaar. Dit maakt informatie delen, archiveren en terugzoeken gemakkelijker en levert dus een kostenbesparing en tijdwinst op. Nico Konijnenberg, salesmanager bij Centric: “Klanten willen meer invulling geven aan de ambitie van selfservice en door de eenvoudige ontsluiting van informatie richting medewerkers en management, kan een afdeling P&O zich meer richten op haar kernactiviteit.”

Goede samenwerking
Het is voor Centric een logische stap om ook voor het digitale personeelsdossier met IntraData in zee te gaan. “De samenwerking verloopt goed”, aldus Konijnenberg. “IntraData is toonaangevend ontwikkelaar van op SAAS (Software As A Service) gebaseerde digitale documentoplossingen.”

Simon Kornblum, manager IntraData: “Met de uitbreiding van onze samenwerking is Centric in staat voor haar klanten nieuwe toegevoegde waarde te creëren in termen van procesefficiency, kostenbesparing en duurzaam ondernemen. Met de oplossing van IntraData kunnen organisaties de gehele documentarchivering en -distributie en de afhandeling tussen aanbieder en afnemer rechtsgeldig gedigitaliseerd afhandelen. Dit komt mede voort uit in juni 2010 aangenomen wetgeving, waarmee het digitale document juridisch gelijkgesteld is aan de papieren tegenhanger.”

Voor de redactie:

Over IntraData BV
IntraData BV is onderdeel van de Solipsis-groep en brengt sinds 1996 het documentmanagement systeem IntraOffice op de markt. Het is de eerste complete oplossing voor digitaal archiefbeheer met ondersteuning voor bulk computeroutput. IntraData, Comfort Class in Enterprise Document Management. IntraData is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Solipsis en Holland House behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl en www.hollandhouse.com

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Over Centric HR en Payroll
Centric ondersteunt de salarisverwerking in zowel de profit als public sector al ruim dertig jaar. Naast uitgebalanceerde oplossingen voor de HR en Payroll-administratie biedt Centric professionele tools en dienstverlening om HRM-processen ook strategisch te ondersteunen.

Over Centric
Centric is een gespecialiseerde IT-organisatie en biedt maatwerk- en standaardsoftware, infrastructuren, branchespecifieke oplossingen en een uitgebreid portfolio van gerelateerde diensten. Centric werkt daarbij samen met gerenommeerde partners en is actief in diverse branches, waaronder centrale en decentrale overheid, financiële dienstverlening, woningcorporaties, retail, groothandel en zorg. Als technisch dienstverlener gelooft Centric in de kracht van innovatie als aanjager van duurzame groei. Verantwoorde groei die rekening houdt met een optimale balans tussen people, planet en profit. Al sinds de oprichting streeft het bedrijf voortdurend naar stabiliteit voor klanten, leveranciers en medewerkers. Een nuchtere en transparante manier van leidinggeven kenmerkt de onderneming en de winst komt ten goede van de duurzame versterking van de organisatie zelf. Met die manier van werken heeft Centric zich niet alleen een stevige positie verworven in de top tien van automatiseringsbedrijven in Nederland, maar is het bedrijf inmiddels tevens gevestigd in België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Roemenië, Zweden en Zwitserland. De IT-organisatie Centric is onderdeel van de Centric-groep, waar ook de financiële diensten van Finace en advies- en ingenieursdiensten van Oranjewoud toe horen. De Centric-groep telt ruim15.000 medewerkers en heeft in 2010 een omzet geboekt van 1,2 miljard euro. De winst over deze periode bedroeg ruim 24 miljoen euro. Meer informatie vindt u op www.centric.eu

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail:gerline@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: