Uitgeverij Anthos en Carambolas Films presenteren korte film

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 09-04-2013
Uitgeverij Anthos en Carambolas Films presenteren korte film

Unieke samenwerking tussen kunstenaar en uitgever

Uitgeverij Anthos en Carambolas Films presenteren de korte animatiefilm Bijwerkingen, geïnspireerd op de roman De schok van de val van Nathan Filer en op de schilderijen van Henk Chabot.

Bijwerkingen is een ontroerende, poëtische film geregisseerd door filmmaker Udo Prinsen, die eerder samenwerkte met onder anderen trompettist Eric Vloeimans, componist Martin Fondse en drummer/kunstenaar Han Bennink. ‘Ik kende Nathan via een eerdere samenwerking,’ zegt Prinsen. ‘Hij liet me het manuscript voor De schok van de val lezen. Ik was ontzettend onder de indruk en kreeg meteen ideeën voor een film. Anthos was gelukkig erg enthousiast over het concept en wilde me graag steunen in de uitwerking ervan.’

De schok van de val gaat over de jonge Matthew die opgenomen is in een inrichting en daar een dagboek bijhoudt over zijn jeugd en met name over de dood van zijn oudere broer. Door te schrijven probeert hij zijn schuldgevoel te verwerken.

De soundtrack bij de korte film is het nummer ‘Clive Wearing’, geschreven door de Malcanisten en bewerkt door Jorge San Martín Beuk. De song is gratis te downloaden via Bandcamp.

De roman De schok van de val van Nathan Filer verschijnt op 10 juni. Filer is op 13 juni te gast bij BorderKitchen in Den Haag.

Bijwerkingen is te bekijken via

Vimeo
YouTube

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Carambolas Films
Udo Prinsen
info@carambolasfilms.com

Ambo|Anthos uitgevers
Roel van Diepen
rvandiepen@amboanthos.nl
020 52 45 431