Uw woning extra beveiligen

Persbericht geplaatst door ederuijter op 30-07-2015
Slotenmaker Breda
Voor veel dingen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Voor inbraken geldt dat natuurlijk bij uitstek. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarmee een slotenmaker uw woning extra kan beveiligen. Zo kunt u denken aan extra veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder of een bijzetslot.
Deuren beveiligen
Veiligheidssloten worden gebruikt bij buitendeuren en worden daarom ook wel omschreven als buitendeursloten. Ze zijn heel stevig en moeilijk te manipuleren. Beveiligingsstrips of anti-inbraakstrips zijn twee hardstalen of aluminium strips die over de kier tussen de deur en het kozijn geplaatst worden. Bij het sluiten van de deur vallen de veiligheidsstrips in elkaar. Op deze manier wordt de sluitnaad tussen de deur en het kozijn volledig afgedekt. Hierdoor kunnen inbrekers niet meer tussen de deur en het kozijn komen met behulp van een bijvoorbeeld schroevendraaier of een pinpas en de deur openbreken.
Met de montage van een kierstandhouder zorgt u ervoor dat u de ramen en deuren veilig tot een kier kan openen. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat, zonder dat diegene van buitenaf de deur kan openen.
Wanneer u alleen een slot in het midden van de deur heeft, is de deur inbraakgevoelig. De onderste helft van de deur kan dan namelijk vrij ver opengeduwd worden. Dit geeft de inbreker de mogelijkheid om een koevoet tussen de deur te plaatsen. Het veiligheidsslot wordt dan onder zulke hevige spanning gezet dat hij kan afbreken, of uw deursponning kan scheuren of afbreken. Voor een optimale beveiliging is het dan ook aan te raden om naast uw veiligheidsslot nog één of twee bijzetsloten te plaatsen. Het is verstandig om deze in ieder geval op kniehoogte te plaatsen, omdat de inbreker de deur met zijn voet zal proberen open te duwen of te trappen.
Wilt u in een veilig huis wonen? Neem dan contact op met uw slotenmaker in Breda.