Vader en zoon stofferen meubels Statenzaal Fryslân

Persbericht geplaatst door Veldhuis&Zoon, atelier voor meubelstoffering op 07-04-2011
Vader en  zoon stofferen meubels Statenzaal Fryslân

Vader en zoon stofferen meubels Statenzaal Fryslân

Voor de tweede maal in haar bestaan herstoffeert Veldhuis&Zoon uit Leeuwarden de stoelen en tafels voor de vergaderingen van Provinciale Staten van Fryslân. 1983 kreeg Veldhuis senior, toen nog een eenmansbedrijf, deze eervolle opdracht. Nu, 28 jaar later, staan vader en zoon Veldhuis nogmaals voor deze opdracht.

Het Provinsjehûs aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden krijgt opnieuw een heel nieuw aanzicht. Daar waar in 1983 de toenmalige nieuwbouw verrees staat ook nu weer een heel nieuw, nog groter gebouw. Maar, evenals in 1983 blijft het historische gedeelte van het enorme bouwwerk haar oude glorie behouden. Wel wordt ook dat gedeelte opnieuw onder handen genomen en krijgt een nieuw e kleur en inrichting. Dus ook de monumentale Statenzaal.

Deze prestigieuze oude zaal krijgt voor de twee keer in haar bestaan een nieuw jasje.

De vergaderbanken en –stoelen worden opnieuw gestoffeerd, passend in de nieuwe sfeer in de oude omgeving. De banken worden ditmaal voorzien van een groene velours. Op de tafels krijgen de verschuifbare schrijfbladen een lederen bekleding.

In 1983 besloot het toenmalige provinciebestuur om het originele meubilair dat jaren op zolder opgeslagen had gestaan in ere te herstellen.

Veldhuis senior was ook toen al een gerenommeerd restaurateur van meubels. Zo stoffeerde hij de interieurs voor onder meer Dekema State, de Klinze, Poptaslot en het weeshuis in Bolsward.

Inmiddels is Veldhuis junior al weer zo’n 10 jaar mede eigenaar van Veldhuis&Zoon en heeft ook hij zich de deskundigheid eigen gemaakt. Vader en zoon zijn , als één van de laatste bedrijven, gespecialiseerd in de klassieke stoffeermethodes naast de meer modernere meubelen.

Na 28 jaar mocht Veldhuis&Zoon opnieuw offerte uitbrengen. Deze keer zullen vader en zoon samen de werkzaamheden, die begin juli opgeleverd moeten worden, uitvoeren.

Leeuwarden, 5 april 2011

Voor meer informatie over het werk aan de statenzaal kunt u contact opnemen met

Gerard Veldhuis jr. telefoon 06-53360374.

Koekoekstraat 3 l 8916 BK Leeuwarden l tel. 058 213 70 56 l www.veldhuis-stoffering.nl

deel deze pagina: