Vakantie Iberisch Schiereiland

Persbericht geplaatst door Interhomebelgie op 16-10-2012

Een vakantie op het Iberisch Schiereiland.

Het Iberisch schiereiland, waar Spanje en Portugal deel van uit maken, is voor vele Belgen een ideale vakantiebestemming. Voor wie van zon, zee en strand houdt kan terecht op de Canarische eilanden, Balearen of een van de bekende Costa’s. De populariteit van Portugal als vakantieland groeit met de jaren. Het land biedt tal van mogelijkheden door zijn opvallend gevarieerd landschap. Wie denkt dat een vakantie in Spanje en Portugal dezelfde zijn, denkt mis! Een vakantie in een vakantiehuis in Spanje of Portugal immers totaal verschillend. Hieronder worden deze 2 bestemmingen even uitgelicht, om u het verschil aan te tonen.

Spanje

Wie aan Spanje denkt, denkt meteen aan de populairste bestemmingen aan de Middellandse Zee: Costa Brava, Costa Blanca , Costa Daurada en Costa del Sol. Een vakantiehuis in Spanje aan een van deze Costa’s is echt een aanrader! De eerste Costa die u tegenkomt wanneer u Spanje binnenrijdt is Costa Brava, gekend om bekende badplaatsen zoals Lloret de Mar, Roses, Empuriabrava en Calonge. Bovendien ook gekend om Girona met zijn “hangende” gebouwen aan de rivier “Onyar”, zijn kathedraal en kronkelende steegjes in het historisch centrum.

Costa Brava loopt door in Costa El Maresme, waarna de 2e bekendste Costa volgt: Costa Daurada. Tussen deze 2 laatste Costa’s ligt uiteraard de Catalaanse hoofdstad Barcelona met de alombekende Sagrada Familia, andere Antoni Gaudí gebouwen en La Rambla. Costa Blanca is de 3e bekendste Costa in Spanje. Zoals het woord Blanca al zelf doet vermoeden is Costa Blanca gekend om zijn “witte kustlijn” mede door de uitbundige amandelteelt die er zich in het verleden voordeed. Een belangrijke stad aan de Costa Brava is Alicante en bekendste badplaatsen zijn Benidorm, Calp en Jávea Xàbia.

Laatste Costa, maar daarom niet de onbelangrijkste in de rij, is de Costa del Sol of Spaans voor “zonnekust”. Deze kust ligt in het Zuiden van Andalusië en gekend om belangrijke Spaanse provincies zoals Málaga, Cádiz en Granada en bekende badplaatsen als Marbella en Torremolinos.

Buiten deze bekende Costa’s zijn er nog andere Spaanse steden die vanuit een appartement in de stad het bezoeken waard zijn, zoals Madrid met zijn Plaza Mayor, Puerta del Sol, Parque del Retiro en Museo del Prado. Valencia met zijn “Ciudad de las Artes y Ciencias” en blijkt ook de geboorteplaats te zijn van de beroemde Spaanse paella.

’s Winters kunt u een vakantiehuis in Spanje huren, meer bepaald in Sierra Nevada (een gebergte in Andalusië) en in de Pyreneeën om te skiën. Waar u ook een vakantiehuis in Spanje huurt, ‘s zomers of ’s winters, dit land heeft veel te bieden!

Portugal

Wie denkt aan Portugal, denkt aan Lissabon. Een stad dat de optelsom is van verschillende wijken en iedere wijk heeft een verschillend karakter. Bovendien zijn deze wijken verdeeld over zeven heuvels. Bij de gedachte aan Lissabon denkt u waarschijnlijk ook aan zijn steile steegjes en historische trams. Woorden komen te kort bij het beschrijven van deze stad, daarom dat een bezoek de moeite waard is!

Niet enkel Lissabon is de moeite waard om te ontdekken. Algarve, de meest zuidelijke regio in Portugal, is ook een aanrader met zijn rotskusten, kilometerslange stranden, pittoreske dorpen en vele historische sites. Een vakantiehuis in Noord-Porto is ook de moeite waard. Bekendste steden zijn hier Porto, Braga en Caminha. Porto is uiteraard vooral bekend als herkomstplaats van porto wijn.

Voor eilandhoppers zijn de 2 autonome regio’s, Madeira en de Azoren, heel interessant. De Azoren kennen een vulkanische oorsprong. Madeira is vooral gekend door de gelijknamigheid met de dessertwijn.

Of huur een vakantiehuis in het centrum van Portugal, in Beiras. U vindt er kilometerslange zandstranden, uitgestrekte vlakten en het hoogste gebergte van Portugal, de Serra da Estrela. Ook prachtige Moorse kastelen, middeleeuwse forten en barokke kerken.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Interhomebelgie: