Van Alzheimercafé naar GeheugenSchakel

Persbericht geplaatst door NMeijer op 11-01-2012
Van Alzheimercafé naar GeheugenSchakel

Rucphen – Sinds 2010 organiseert Groenhuysen samen met Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant en de GGZ de Alzheimercafés in Rucphen. In overleg met de gemeente Rucphen is de wens uitgesproken om deze avonden een verdere impuls te geven, zodat inwoners nog eenvoudiger informatie over dementie kunnen verkrijgen en er meer inwoners kunnen worden bereikt.

Vanaf 2012 zullen daarom niet alleen in Rucphen, maar in alle kerkdorpen van de gemeente bijeenkomsten worden georganiseerd. De gemeente Rucphen is bereid dit initiatief financieel te ondersteunen.

Dit nieuwe initiatief zal in 2012 vorm en gestalte krijgen middels een zogenaamd ‘rijdend café’, welke vanaf januari elke tweede dinsdagavond van de maand alle kerkdorpen aandoet. Deze nieuwe vorm heet ‘GeheugenSchakel’. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden en de koffie staat klaar. Bij alle locaties kunt u bovendien gratis parkeren.

Op 10 januari van start

De GeheugenSchakel is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. Men kan deze avond informatie krijgen en indien gewenst ervaringen uitwisselen.

Op 10 januari zal de eerste GeheugenSchakel plaatsvinden in centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers, gevestigd aan de Burg. Voetenstraat 29 in Rucphen. Het programma is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend. Deze is ook toegankelijk voor minder-validen. Aanmelden is niet nodig.

Voor de redactie:

Bij vragen is Mariëlle Franken (communicatieadviseur stichting Groenhuysen) bereikbaar via telefoonnummer 0165 – 57 40 37 of 06 – 304 65 373. Meer informatie: www.groenhuysen.nl