VELUX meest duurzame ruwbouwmerk volgens aannemers B&U

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 21-06-2012
VELUX meest duurzame ruwbouwmerk volgens aannemers B&U

De Meern, 15 juni 2012. Voor de Duurzaamheid & Energie Monitor 2012 heeft BouwKennis onder 600 marktpartijen onderzoek gedaan naar de meest duurzame merken uit de bouw- en installatiesector. Daarbij kwam VELUX naar voren als meest duurzame ruwbouwmerk volgens aannemers Bouw & Uitvoering. Architecten vinden Saint Gobain Glass het ruwbouwmerk met het meest duurzame imago. VELUX volgt hier op een tweede plaats.

De fabrikant van de toekomst moet serieus werk maken van duurzaamheid om de klant van morgen aan zich te blijven binden. Steeds meer particulieren en bedrijven vinden duurzame producten en diensten immers belangrijk. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten en projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt aangetoond hoe gebouwen energieneutraal kunnen zijn met behoud van voldoende daglicht en een comfortabel binnenklimaat. Visionaire architectuur, maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot worden gecombineerd met maximale leefbaarheid én comfort voor gebruikers.

C02-reductie belangrijk onderdeel bedrijfsstrategie
Daarnaast is de VELUX Groep ook goed op weg met de uitvoering van haar klimaatstrategie, opgesteld en gepubliceerd in 2009. Het doel is om de totale CO2-uitstoot van de VELUX Groep tegen het einde van 2012 met 20% te verminderen ten opzichte van de uitstoot in 2007, die toen 100.000 ton bedroeg. Uit het onlangs verschenen rapport over het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de VELUX Groep blijkt dat de CO2-uitstoot is gedaald met iets meer dan 10%. Deze CO2-reducties werden deels bereikt door het vervangen van olie- en gasgestookte ketels met ketels gestookt op houtresten. In de loop van dit jaar zal nog 10% moeten worden weggewerkt. Dit zal onder andere bereikt worden door de overgang van fossiele brandstoffen naar biobrandstoffen voor de verwarming van fabrieken en magazijnen.

Duurzaamheid is niet langer alleen een trend maar steeds vaker een licence to deliver: een eis van de markt om te mogen leveren. "Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen onze bedrijfsstrategie. Zo hebben wij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe technologie om de CO2-uitstoot van de VELUX organisatie terug te dringen en hebben we verschillende innovatieve producten voor onze klanten ontwikkeld, waarmee energie kan worden bespaard. Het is dan ook extra waardevol als dit wordt opgemerkt en aannemers en architecten ons hiervoor waarderen," aldus Michel Sombroek, Algemeen Directeur van VELUX Nederland B.V.

Meer informatie over de het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de VELUX Groep is te lezen in het rapport ‘Building a Model Company’ op www.velux.nl/overvelux/develuxgroep/csr.

-///-

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.

De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten en projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt aangetoond hoe gebouwen energieneutraal kunnen zijn met behoud van voldoende daglicht en een comfortabel binnenklimaat. Visionaire architectuur, maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot worden gecombineerd met maximale leefbaarheid én comfort voor gebruikers. De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

VELUX Nederland B.V.
Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern

Claudia van Veenendaal | Manager PR
Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935
claudia.vanveenendaal@velux.nl | www.velux.nl