Verbouwde showroom toont nieuwste VELUX dakramen

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 21-03-2013
Verbouwde showroom toont nieuwste VELUX dakramen

De Meern, 21 maart 2013. Uit onderzoek van Woonkennis blijkt dat door de verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten 300.000 huishoudens die voor deze maatregel niet van plan waren hun woning te renoveren, dat dit jaar toch gaan doen. Veel huishoudens stellen een verhuizing uit, maar hebben wel meer ruimte nodig. Deze ruimte is te vinden op zolder. Driekwart van alle Nederlandse zolders fungeert vooral als bergruimte, maar is met een kleine verbouwing met veel daglicht en ventilatie prima in te richten als extra leefruimte.In het compleet vernieuwde Daglicht Advies Centrum van daglichtspecialist VELUX kunnen alle verschillende daglichtmogelijkheden zelf worden ervaren. Elke dag zijn onafhankelijke montagepartners aanwezig voor professioneel advies.

Waardevermeerdering en energiebesparing
Door de zolderverdieping om te toveren tot een werk-, speel- of, slaapkamer, hebben bewoners minder behoefte om te verhuizen. Wanneer bij het plaatsen van daglichtoplossingen rekening wordt gehouden met de positie ten opzichte van de zon, kan er ook nog aanzienlijk worden bespaard op kunstlicht. En omdat de zon door het glas de zolderkamer verwarmt, hoeft er in de winter minder energie gebruikt te worden om de ruimte te verwarmen.

Daglicht Advies Centrum toont de nieuwste dakramen
Over het effect van daglicht kan veel gezegd worden. Maar het is nog beter om het zelf te ervaren. In het VELUX Daglicht Advies Centrum kan dit. De showroom in De Meern is onlangs compleet verbouwd en toont nu de nieuwste VELUX dakramen. Deze dakramen hebben dejarenlang beproefde constructie behouden, maar hebben door het nieuwe ontwerp nog betere isolatiewaarden gekregen. De kozijnen zijn smaller en de ramen hebben een groter glasoppervlak. Aan de binnenzijde zijn de houten kozijnen standaard wit afgelakt, wat zorgt voor een licht, modern uiterlijk en minder onderhoud.Daarnaast is door de toetreding van meer daglicht minder kunstlicht nodig, wat energie bespaart en zorgt voor nog meer wooncomfort.

De nieuwe type dakramen zijn in het vernieuwde Daglicht Advies Centrum in allerlei afmetingen en afwerkingen te zien in verschillende demonstratiezolders. Maar ook andere daglichtoplossingen, zoals dakkapellen, lichtkoepels en lichtstraten voor daglichttoetreding onder het platte dak worden getoond.

Professioneel advies
Het VELUX Daglicht Advies Centrum bevindt zich op Industrieterrein Oudenrijn Molensteijn 2 in De Meern (nabij Utrecht) en is van maandag t/m zaterdag geopend. Elke dag zijn onafhankelijke montagepartners aanwezig voor professioneel advies en een gerichte offerte. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.velux.nl.

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.

De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten en projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt aangetoond hoe gebouwen energieneutraal kunnen zijn met behoud van voldoende daglicht en een comfortabel binnenklimaat. Visionaire architectuur, maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot worden gecombineerd met maximale leefbaarheid én comfort voor gebruikers. De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

VELUX Nederland B.V.

Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern

Claudia van Veenendaal | Manager PR

Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935

claudia.van.veenendaal@velux.nl | www.velux.nl