Verhoeven Groep uit Zaltbommel vertrouwt beheer en onderhoud ICT-omgeving toe aan Solipsis

Persbericht geplaatst door Influx PR op 16-08-2011
Verhoeven Groep uit Zaltbommel vertrouwt beheer en onderhoud ICT-omgeving toe aan Solipsis

Brakel, 16 augustus 2011– De Verhoeven Groep – aannemingsbedrijf op het gebied van weg- en waterbouw – heeft ICT-dienstverlener Solipsis geselecteerd voor het beheer en onderhoud van zijn ICT-omgeving. Het Remote Support Center van Solipsis is nu verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de systemen en netwerken en verzorgt op afstand de monitoring van alle hardware en de online back-up. “Dankzij de investering in de overstap naar Solipsis en de uitvoering van de verbeterpunten, zijn de totale kosten voor onderhoud van onze ICT-omgeving aanzienlijk lager dan voorheen”, aldus Ruud Scheepens, ICT-beheerder bij de Verhoeven Groep.

Bij de Verhoeven Groep loggen dagelijks ongeveer tachtig mensen in op de serveromgeving op het hoofdkantoor in Zaltbommel, zowel kantoormedewerkers als de hoofduitvoerders vanaf de verschillende bouwprojecten in het land. “Met zoveel verbindingen op meerdere locaties is stabiliteit voor ons dus van groot belang”, stelt Ruud Scheepens. “In het verleden hadden we regelmatig last van storingen en de staat van onze ICT-omgeving was niet volledig in beeld. Solipsis staat in de regio bekend als een betrouwbare partij met goede referenties. Na een screening naar de huidige staat van onze ICT-omgeving, een zogenaamd Checkpoint, werd op hoofdlijnen al meteen een aantal problemen vastgesteld en werd ingezoomd op specifieke knelpunten. Vanuit dit Checkpoint genereerde Solipsis een rapport met de staat van de serverinrichting, het netwerk, inrichting van beheer en overige hard- en software.”

Na het bereiken van de gewenste stabiliteit ging de Verhoeven Groep over op het Remote Support Center van Solipsis. Ruud Scheepens: “We beschikken nu over een stabiele ICT-omgeving, inclusief de verbinding van buitenaf, die bovendien veel sneller is. Ons licentiebeheer is volledig op orde en Solipsis verzorgt op afstand de monitoring van onze hardware en de online back-up. De servicedesk van Solipsis is altijd goed bereikbaar en de medewerkers zijn deskundig en proactief. Ze denken met ons mee richting de toekomst en kunnen adviseren over bijvoorbeeld een nieuwe server, updates van softwarepakketten of de mogelijke invoering van een documentmanagementsysteem.”

Goossen de Bruin, directeur van Solipsis: Solipsis heeft beheerspecialisten in huis die ervaren zijn in het beheren van complexe omgevingen. Zij sporen problemen op voordat ze zorgen voor uitval van (een deel van) een systeem of netwerk. En mocht er toch een storing optreden die niet te voorzien was, dan zorgen zij er spoedig voor dat het probleem wordt opgelost. Juist voor de medewerkers van de Verhoeven Groep op locatie is het belangrijk om altijd en overal toegang te hebben tot e-mail en mappen met werk- en bouwtekeningen en plannen van aanpak die op het netwerk staan. Het is goed om te horen dat wij als ICT-dienstverlener deze stabiliteit en continuïteit voor de Verhoeven Groep kunnen garanderen.”

Over de Verhoeven Groep
Verhoeven is in 1968 opgericht als familiebedrijf op het gebied van weg- en waterbouw. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een overkoepelende en veelzijdige organisatie met een totaalpakket van diensten. De Verhoeven Groep bestaat uit diverse dochterondernemingen met specifieke disciplines en als belangrijke pijlers Verhoeven Infra en Verhoeven Milieutechniek. Met een omzet van 35 miljoen euro en ongeveer 85 man eigen personeel is Verhoeven Infra het grootste bedrijf binnen de Verhoeven Groep. Verhoeven Infra voert projecten uit door heel Nederland variërend van het bouwen van bruggen, aanleggen van riolering, renovatie van kademuren, reconstructie van wegen, verkeerspleinen en zelfs hele woonwijken. Verhoeven Milieutechniek houdt zich onder meer bezig met grondsanering en bodemonderzoek.

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.comen www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com/ corrie@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: