Verhoog de slaagkans

Persbericht geplaatst door SanneVermeulen op 22-04-2015
Verhoog de slaagkans

Sinds korte tijd is het al mogelijk je theorie voor je rijbewijs te behalen.Het behalen van de autotheorie blijkt vaak niet erg gemakkelijk. Zo lag het slagingspercentage in 2012 ook slechts op 46,2%. Uit onderzoek blijkt dan ook dat het moeilijkste van autorijden de informatieverwerking is. Het is dan ook belangrijk dat je de informatie begrijpt. Wanneer je de informatie begrijpt, gaat het verwerkingsproces sneller. Hierdoor verklein je de kans op fouten. Het is dus belangrijk dat snapt wat de borden je willen zeggen. Zorg er dus voor dat je snel je theorie examen behaalt, dan zal je zien dat je het rij proces sneller doorloopt.

Theorie examen

Het theorie examen blijkt voor vele nogal lastig. Vandaar een aantal tips hoe je je slagingskans aanzienlijk vergroot. Want rijlessen bij een autorijschool zijn nogal duur. Zolang de theorie niet behaald is, is het niet mogelijk om af te rijden.

Allereerst is het belangrijk dat je oefenstof behaald die speciaal zijn samengesteld aan de hand van de theorie toetsen. Het maakt niet uit of dit online of uit het boek is. Wanneer je dit tot je beschikking bent is het verstandig dit vanaf het begin door te nemen en per hoofdstuk het oefententamen maken. Hierin komt duidelijk naar voren wat nog niet geheel duidelijk is. Neem dit nog een keer door en ga naar het volgende hoofdstuk. Zo doe je dit voor elk hoofdstuk. Dat resulteert op het eind in een lijstje met punten die je nog niet beheerste. Wanneer je alles een keer hebt doorgenomen, ga je de punten die je hebt opgeschreven nog een keer herhalen.

Voor het theorie examen blijkt oefenen zeer belangrijk. Vragen lijken vaak op elkaar, waardoor je ze op het theorie examen kunt herkennen. Er is vaak een scala aanbod aan oefenexamen die alle theorie omvatten. Wanneer je zeker weet dat je het wilt halen, is het belangrijk dat je oefent tot je er bij neer valt. Wanneer je op deze wijze om gaat met je theorie examen, is het slagen bijna gegarandeerd. En dat is belangrijk, want hierna is het eindelijk mogelijk je praktijk examen te behalen!