Verkoop tweedehands wagens gestegen in 2014

Persbericht geplaatst door ikwiliets op 09-01-2015
Verkoop tweedehands wagens gestegen in 2014

De markt van tweedehands wagens is zeer populair in Belgiƫ. Onderzoek van tweedehandssite ikwiliets.be geeft aan dat de autorubriek veruit de meest bezochte is op de hele site. Het aanbod steeg het afgelopen jaar met 16% om uit te komen op een totaal van ruim 76.000 wagens.

De groei van de tweedehands markt is een doorzetting van de afgelopen jaren. Volgens autofederatie FEBIAC vertegenwoordigen de tweedehands wagens 57% van de totale inschrijvingen in 2013 goed voor 655.021 voertuigen. De verwachting is dat dit aantal voor 2014 gestegen is met ongeveer 5%.

Deze stijging is voornamelijk te danken aan de crisis de afgelopen jaren waardoor steeds meer mensen bij de aankoop van een wagen op zoek gaan naar een betaalbaar alternatief op de tweedehands markt. Ook het feit dat occasie wagens voor verkoop een verplichte keuring moeten ondergaan zorgt ervoor dat de steeds meer mensen vertrouwen hebben in het aanschaffen van een occasie voertuig.

Populairste tweedehands wagens in 2014

Volkswagen, Peugeot en BMW doen het het beste op de tweedehands markt. Zij zijn namelijk de meest verhandelde automerken. Heb je zo'n wagen en wil je die verkopen, dan kan je vast en zeker op heel wat interesse van kopers rekenen.

1. Volkswagen
2. Peugeot
3. BMW
4. Mercedes
5. Audi

Verder is er duidelijk een groter aanbod aan dieselwagens tegenover benzinewagens, bijna tweemaal zoveel. Wat ook opvalt is dat alternatieve brandstoftypes zoals hybrides en elektrische wagens beter vertegenwoordigd zijn op de occasiemarkt. Een stijging van 9% ten opzichte van 2013.

Verkoop via mobile

ikwiliets.be merkt ook op dat maar liefst 25% van de aanbieders van tweedehands wagens gebruik maken van een mobiel apparaat om hun auto te verkopen. Dit is ongetwijfeld het gevolg van een algemene stijging in het aantal mobiele apparaten. Anderzijds is het gebruiksgemak hiervoor verantwoordelijk. Een foto van je auto, genomen met je tablet, plaats je eenvoudig met de nodige info online om te verkopen.

deel deze pagina:
Meer van ikwiliets:
Meestgebruikte trefwoorden
van ikwiliets: