Verschillende accu machines in beeld

Persbericht geplaatst door toolnation op 03-06-2013

Een kleine 100 jaar geleden kwam er voor het eerst elektrisch gereedschap op de markt. “Pas” in 1961 diende Robert Ridley jr. het eerste patent in voor een accu machine. Robert Ridley jr. zocht naar een oplossing om op een locatie zonder stroomvoorziening toch op een snelle manier aluminium ramen te kunnen plaatsen. Dit resulteerde in de eerste accuboormachine. Een jaar later volgde de eerste accu machine voor buiten gebruik: de accu heggenschaar. En dat legde hem en Black & Decker, waar Ridley werkzaam voor was, geen windeieren. NASA was namelijk erg geïnteresseerd in hun draadloze machines voor gebruik tijdens de maanmissie. Omdat er ook op de maan niet zomaar een stopcontact voorhanden was, zocht NASA een oplossing waar ze samen met Ridley en Black & Decker aan gewerkt hebben.

Tegenwoordig hebben we accu machines in alle soorten en maten. We nemen er vandaag een aantal onder de loep en kijken waar de machines tegenwoordig toe in staat zijn.

Bosch GSR36 accuboormachine

De Bosch GSR36 is een robuuste accuboormachine waarmee je zelfs 10mm schroeven vast schroeft zonder vermindering van het toerental! En de moderne accu heet geen accu geheugen. Dat wil zeggen dat u de accu te allen tijde kunt opladen, ongeacht de laadtoestand van de accu. De cellen zullen niet worden beschadigd! Daarnaast is de Bosch GSR36 een multifunctionele accu machine en kan zowel als boor, klopboor of schroevendraaier worden gebruikt!

DeWalt DC415KL accu slijpmachine

De DeWalt DC415KL is een 36 volt haakse slijper. De krachtige waaiergekoelde motor van DeWalt zorgt met zijn 6500 rpm voor maximaal vermogen en dus hoge kracht voor al je slijp- en afkortwerk. Door de anti vibratie zij-handgreep die in twee standen is te plaatsen kun je altijd en overal comfortabel en veilig werken. Ook is deze accu machine voorzien van een spindelblokkeersysteem waardoor je snel kunt wisselen tussen verschillende schijven.

Makita BUH523RF 18V accu heggenschaar

Deze accu heggenschaar van Makita werkt een stuk fijner dan de oude heggenscharen met benzinemotor. Als eerste heb je geen last van de uitlaatgassen. Dit werkt niet alleen een stuk prettiger maar is ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast heeft deze accu machine ook nog eens lage trillingen, uiteraard een veel lagere geluidsproductie en een laag gewicht. De lage trillingen zijn de oorzaak van het anti vibratiesysteem, hierdoor werk je een stuk netter en preciezer. Ook zijn de verbruikskosten een stuk lager doordat je er geen brandstof meer voor hoeft te kopen.

Accu machines bij Toolnation

Deze en vele andere accu machines en elektrisch gereedschap zijn verkrijgbaar bij Toolnation. Profiteer bovendien van onze TOOPLUS garantie waarbij je bovenop de fabrieksgarantie een jaar langer garantie krijgt op elektrisch gereedschap bij Toolnation.