Verschillende fases, verschillende Atkins recepten

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 22-01-2015

Het klinkt logisch: men valt af wanneer het lichaam minder calorie├źn binnenkrijgt dan je lichaam gebruikt. Maar meestal betekent dit dat je de hele dag rondloopt met een onbevredigend gevoel en honger. Als je echter de hoeveelheid koolhydraten in je voeding beperkt, gaat je lichaam over op de verbranding van vetten, een proces dat ook wel bekend staat als ketose. Als je minder koolhydraten eet, gebruikt je lichaam vet als brandstof, ook het al in je lichaam opgeslagen vet. Je vetreserves slinken, en je valt af.
Atkins is een dieet dat zich focust op het eten van koolhydraatarme voedingsmiddelen en producten. Het dieet is verdeeld in vier verschillende fasen; startfase, gewichtsverlies, bijna op gewicht en op gewicht blijven.

Welke Atkins recepten in fase 1?

In de startfase maak je kennis met het Nieuwe Atkins Dieet. Dit is een onderdeel van het totale dieet. In deze fase gaat het erom dat je zo weinig koolhydraten eet en per fase zullen er steeds iets meer koolhydraten aan toegevoegd worden. De twee belangrijkste doelen zijn:

- Het laten omschakelen van het voornamelijk verbranden en koolhydraaten naar het verbranden van vet

- Snel gewicht verliezen

Het is de bedoeling dat het dieet een levensstijl wordt en dat het hierdoor makkelijk vol te houden is en het gewenste gewicht blijvend is. Fase 1 duurt niet voor iedereen evenlang, het is afhankelijk van jouw wensen en jouw ideale gewicht. Maar wanneer je bijvoorbeeld de Atkins recepten uit de fase 1 een beetje saai vind, kun je geleidelijk ook gerechten uit fase 2 gaan bereiden. Denk hierbij wel aan dat het afvallen dat waarschijnlijk langzamer zal gaan.