Vilten kussens uit Mongolië voor een trendy interieur

Persbericht geplaatst door esgii op 25-07-2011
Vilten kussens uit Mongolië voor een trendy interieur

Vilten kussens uit Mongolië voor een trendy interieur
Geef je bank in een handomdraai een nieuwe uitstraling

Past een fair trade-kussen wel in een trendy interieur? Op deze vraag kun je nu met een volmondig “ja!” antwoorden. De vilten kussens van esgii uit Mongolië zijn er in verschillende motieven en uitvoeringen. Daardoor is er voor ieder type interieur of bank een bijpassend kussen te vinden.
De kussens zijn van 100 procent schapenwol en handgemaakt door vrouwen in Mongolië die hiervan hun gezin kunnen onderhouden.

In het winterseizoen vertoeven we weer veel binnenshuis. Gaat je interieur je vervelen? Met de trendy kussens van esgii geef je jouw bank in een handomdraai een nieuwe look & feel. Een simpel en goedkoop middel om je interieur eens even lekker op te frissen. De kussens zijn gemaakt met oog voor mens, dier en milieu. Honderd procent feel good dus.
Er zijn kussens in vele soorten en maten. Opvallende fuchsia-rode kussens met een losse vilten roos erop, strak ogende kussens in de kleurstelling zwart-wit, en kussens met eenvoudige motiefjes. Voor ieder wat wils dus. Onderstaand kussen "Davalgaa" heeft een patroon dat water symboliseert. De inwoners van Mongolië geloven dat natuurlijke elementen als water, bomen, gras en aarde levenskracht aan mens en dier kunnen geven. Als ze moe of uitgeput zijn, gaan ze bijvoorbeeld naast een rivier staan en concentreren ze zich op positieve dingen. Het water neemt dan hun vermoeidheid mee en geeft hen nieuwe energie.

Hippe wintersloffen
Je nieuwe woonplaatje compleet maken? In de winter is niets fijner dan met een kopje thee lekker op de bank te kruipen. Maar ja, die koude voeten… Die zijn verleden tijd, want esgii heeft ook een uitgebreid assortiment vilten wintersloffen. Ook die zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke schapenwol. Wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt er geen zweetvoeten in. De uitstekende pasvorm maakt de pantoffels erg comfortabel. Eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! Daarnaast is vilt water- en vuilafstotend. Op de zolen zit geruwde suède, waardoor uitglijden wordt voorkomen. Er zijn sloffen voor baby’s, kinderen, dames en heren (tot en met maat 46) in allerlei kleuren en uitvoeringen (met of zonder hiel). De sloffen met extra omslag zorgen ervoor dat ook de enkels warm blijven. Zeg maar dag tegen koude voeten en wintertenen!

Fair trade
esgii importeert de viltproducten uit Mongolië op basis van fair trade, eerlijke handel dus. De Mongoolse, voornamelijk vrouwelijke producenten verdienen door het maken van viltproducten genoeg geld om hun gezin te kunnen onderhouden. Meer dan een derde van de bevolking in Mongolië leeft ver onder de armoedegrens en heeft een gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. Daarom vindt esgii het belangrijk om de Mongoolse producenten een eerlijke prijs te bieden en hen te stimuleren in het ondernemerschap. esgii investeert in een transparante samenwerking en geeft adviezen over trends in het westen. De producenten weten precies wat er in Nederland met hun producten gebeurt en weten ook voor welke prijs ze worden verkocht. esgii levert op deze manier producten die 100 procent feel good zijn. Op dit moment maakt esgii nog geen winst en worden de inkomsten gebruikt voor nieuwe investeringen. “Op termijn hoop ik hiermee de basis te leggen voor een duurzame fair trade-shop die voor alle partijen rendabel is”, aldus esgii-oprichtster Jolanda Thusgaard.

Over het ontstaan van esgii
Tijdens een bezoek aan vrienden in Mongolië werd het hart van esgii-oprichtster Jolanda Thusgaard gestolen door het prachtige land en de mooie viltproducten. “Ik zag de superieure kwaliteit van de viltproducten in Mongolië en daar wilde ik iets mee doen”, vertelt ze gepassioneerd. Tijdens haar reis kocht ze de eerste producten in, en wat als hobby begon leidde in 2010 tot de opening van webshop www.esgii.nl.

--- Noot voor de redactie ---
Voor meer informatie en HR beeld kunt u contact opnemen met Jolanda Thusgaard, tel.nr.: 06 514 00 154,
e-mail: jolanda@esgii.nl. Kijk ook op www.esgii.nl.