Vliegerwedstrijd tijdens Festival Midzomerschans

Persbericht geplaatst door Midzomerschans op 03-05-2013
Vliegerwedstrijd tijdens Festival Midzomerschans

Aan Festival Midzomerschans op Texel is dit jaar een vliegerwedstrijd verbonden, bedoeld voor kinderen van de basisschool. Dit in samenwerking met vliegervereniging Wynpûst uit Drachten, die tijdens het festival demonstraties verzorgt met speciale eenlijnsvliegers.

De workshop wordt gehouden op zaterdag 22 juni, van 13.30 tot 15.00 uur op fort De Schans nabij Oudeschild, waar op dat moment alles al klaarstaat voor de voorstellingen op zondag. Deelnemers krijgen een vlieger die ze zelf met stiften kunnen beschilderen en een korte instructie. Deelname kost €3,50, inclusief materiaal. Na het versieren van de vliegers wordt met deze zelfgemaakte vliegers een wedstrijd gehouden, waarbij er prijzen beschikbaar zijn voor de mooiste en voor de beste vlieger. De wedstrijd duurt ongeveer van 15.30 tot 16.00 uur. Van tevoren aanmelden is niet noodzakelijk. Tijdens het festival op zondag verzorgt Wynpûst tussen het publiek demonstraties, waarbij soort en grootte van de vliegers afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Deze demonstraties passen bij het thema van het festival, 'Wind en water'.

Festival Midzomerschans biedt ruimte aan kunstenaars en artiesten uit de meeste uiteenlopende disciplines. Meer informatie is te vinden op www.midzomerschans.nl.

Voor de redactie:

Voor meer informatte, www.midzomerschans.nl of 06-12765670