Voel je beter op kantoor met een betere zithouding

Persbericht geplaatst door Clickr op 08-04-2013

Veel mensen met kantoorwerk brengen het grootste deel van de dag zittend door. Zoals ik al eerder heb gemeld in voorgaande publicaties, is het zeer raadzaam om regelmatig een microbreak in te lassen. Tijdens deze microbreak zou de persoon eigenlijk wat eenvoudige oefeningen moeten doen om de bloedsomloop te stimuleren.

Vraagt u zich ook weleens af hoe u zit op uw stoel, of hoe komt het toch als ik de hele dag zit en dat ik daarna last van mijn rug heb ? Hieronder volgen enkele nuttige tips om rugpijn te verminderen of de kans op rugklachten te verkleinen:

Ga niet zitten met opgetrokken schouders.

Door met opgetrokken schouders te zitten wordt de monnikskapspier zwaar overbelast. Deze monnikskapspier bevindt zich boven in de rug. Veel mensen die regelmatig langdurig achter de computer werken, zullen deze plek herkennen als een pijnpunt. U kunt de pijn of stijfheid op deze plek op eenvoudige manier verlichten door regelmatig uw schouders naar achter samen te trekken.

Een andere nuttige tip is om actief en dynamisch op je bureaustoel te gaan zitten. Hiervoor zijn niet direct grote investeringen noodzakelijk. Ten eerste is een goede instelling van je bureaustoel en de rest van je werkplek van belang.

Ook kun je om dynamisch te zitten gebruik maken van een Medi balkussen. Het Medi balkussen maakt dynamisch zitten mogelijk. Het heeft een ontspannende werking op uw lichaam. Tevens worden uw buik en rugspieren ongemerkt getraind. Uw bloeddoorstroming zal sterk verbeteren.

Daarnaast wordt een optimale rechte zithouding verkregen door gebruik van het Medi balkussen. Door de correcte zithouding en de permanente beweging van uw rug zal de belasting van uw tussenwervelschijven aanzienlijk verminderen. Het Medi balkussenheeft ook een zeer positieve werking bij personen met ADHD.

Naast het gebruik van het Medi balkussenvoor zitten kunt u dit kussen ook gebruiken voor diverse balansoefeningen.

Meer informatie over ergonomisch zitten en tips om je beter te voelen op de werkvloer? Neem dan eens een kijkje op www.ergotoponline.nl