Voor het eerst een pup in huis: enkele tips

Persbericht geplaatst door WebCertain op 26-10-2011

Een puppy in huis nemen en grootbrengen vereist behoorlijk wat energie, oplettendheid en toewijding. Zo moet u uw nieuwe huisdiertje vooral gedurende de eerste weken voortdurend in de gaten houden, is het verstandig om op tijd met puppytraining en zindelijkheidstraining te beginnen en moet u uw huis ook nog puppy-proof maken. Aandachtspunten te over dus, maar de zonnige kant van het verhaal is dat als u uw puppy goed opvoedt, hij of zij u zoveel liefde en gezelligheid zal geven dat de lastige momenten van de opvoeding snel vergeten zijn.

Maar waar moet u nu aan denken als u een puppy in huis neemt? Allereerst is de keuze van de pup belangrijk. Wat voor hondje past bij u? Als u bijvoorbeeld een fanatieke sporter bent en in een ruimtelijke omgeving woont, dan is het leuk om een pup van een actief ras te nemen, die graag met u gaat rennen en veel ruimte nodig heeft. Bent u een stadsmens en wat meer een huismus, dan is een wat rustiger hondje dat graag geknuffeld wordt misschien meer iets voor u. Gaat u naar een nestje hondjes kijken, maar weet u niet goed waarop u uw toekomstige huisdier moet of wilt selecteren, roep dan de hulp in van een hondengedragsdeskundige; zij kunnen met u mee gaan en u helpen een geschikt hondje uit te zoeken.

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, is het zaak om u voor te bereiden op de komst van uw nieuwe vriendje. Lees informatie over puppy’s, informeer naar puppycursussen in de buurt en neem contact op met een dierenarts om meteen de eerste gezondheidscontrole in te plannen. Pups moeten vaak bijvoorbeeld ontwormd worden en het is het beste om dat zo snel mogelijk te doen. Ook is het van belang dat u informatie inwint over verschillende soorten hondenvoeding en dat u bedenkt hoe u uw hondje wilt voeren. Hier is tegenwoordig veel informatie over te vinden op Internet en er zijn verschillende hondenvoerfabrikanten die proefverpakkingen puppyvoer aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld het gratis puppypakket van Eukanuba aanvragen; dit puppypakket bevat voedingsinformatie voor puppybezitters en een bon om het Puppy & Junior-voer van dit merk gratis uit te proberen. Tot slot is uw voorbereiding niet compleet zonder het volledig puppy-proof maken van uw huis. Dus verberg kabels van apparatuur (u kunt hier bijvoorbeeld speciale kabelgoten voor kopen), zorg dat nergens gaten zijn waar uw puppy in kan kruipen en waar hij later niet meer uit kan en bedenk een strategische plek voor de bench en de voedsel- en waterbakjes.

En dan is de grote dag daar: uw puppy komt! Het is pas op dat moment dat u zult merken of uw voorbereiding voldoende was of dat er nog wat aan schort, maar het is belangrijk om te onthouden dat het opvoeden van een levend wezen altijd met vallen en opstaan gaat. Sommige pups zullen totaal geen probleem vormen voor hun baasjes, terwijl anderen misschien wat lastiger zijn. Hoe dan ook, geniet van uw pup en aarzel niet om hulp te vragen als u die nodig heeft.

Contact:
Julia Jonker
KeywordFluency
Telefoon: +44 (0)1904 780040
E-Mail : julia.jonker@keywordfluency.net
Adres : Blackthorn House, Northminster Business Park, York, YO26 6QW