Voorwaardelijke gevangenisstraf omgezet?

Persbericht geplaatst door Clickr op 13-03-2013

De rechter kan bij het opleggen van een straf hier een voorwaardelijke gevangenisstraf aan koppelen, naast de algemene voorwaarden dat je geen nieuwe strafbare feiten mag plegen of bijzondere voorwaarden zoals bij voorbeeld een contactverbod, reclasseringstoezicht, een meldplicht etc.

Heb je naast een onvoorwaardelijke gevangenisstraf een voorwaardelijk deel opgelegd gekregen, let er dan op dat de voorwaarden onmiddellijk ingaan (tenzij er nog een hoger beroep loopt) als je na je onvoorwaardelijk deel wordt vrijgelaten. Houdt dan goed in de gaten welke voorwaarden je opgelegd hebt gekregen of raadpleeg onze advocaten in Roosendaal.

Overtreed je een van de opgelegde voorwaarden dan heb je een probleem. Voorheen was het zo dat de voorwaardelijke straf niet zo maar ten uitvoer kon worden gelegd, maar dat het voornemen van de Officier van Justitie om de voorwaardelijke straf om te zetten in een onvoorwaardelijke straf eerst werd getoetst door de rechter. Sinds 1 april 2012 is dit niet meer het geval. Als de Officier van Justitie denkt dat je een van de opgelegde voorwaarden hebt overtreden kan de Officier van Justitie je onmiddellijk laten aanhouden. Achteraf wordt dan pas door de Rechter-Commissaris getoetst of de voorwaardelijke gevangenisstraf ten uitvoer mag worden gelegd. Het is dan ook zeer aan te raden dat om een van de advocaten van ons advocatenkantoor in Roosendaal te raadplegen en in te schakelen voor bijstand. Immers betekent overtreding van de opgelegde voorwaarden niet automatisch omzetting in een gevangenisstraf ook al was deze voorwaardelijk opgelegd.

Dus schroom niet, maar bel STRAk Advocaten voor advies en bijstand en wij komen naar je toe! Kijk voor meer informatie ook op www.strakadvocaten.nl