Vouwwagen kopen

Persbericht geplaatst door bosmanict op 30-12-2013

Vakantie

Toen ik laatst op een verjaardag met mijn broer zat te praten, kregen we het over vakanties. Hij zat aan een vouwwagen kopen te denken, zei hij tegen mij. Nu moet je weten dat wij vroeger met ons gezin altijd met een vouwwagen op vakantie gingen, dus ik kon wel begrijpen dat mijn broer graag een vouwwagen wilde kopen. “Koop je dan precies dezelfde als wij toen hadden?”, vroeg ik aan hem. Dat wist hij nog niet. Hij was zich nog aan het oriënteren op het kopen van zijn vouwwagen.

Toeval

Nu zat toevallig ook mijn oom aan tafel en die ving het gesprek tussen ons twee op. Toen we het over het kopen van een vouwwagen hadden, viel hij ons in de rede. “Ik heb mijn vouwwagen te koop staan”, zei hij. “Kun je voor een klein bedrag van mij over nemen. Het is geen nieuwe meer, maar hij is nog in prima staat. Weet je: je mag 'm deze vakantie uitproberen, en als hij dan bevalt, kun je 'm altijd overnemen.”

Samen

Mijn broer vond het kopen van de vouwwagen een geweldig plan. We raakten er verder over aan de praat en toen bedacht ik me dat ik eigenlijk zelf ook wel een vouwwagen wilde hebben. Ik deed mijn broer een voorstel: “Zullen we de vouwwagen samen kopen? Delen we de kosten. We gaan toch nooit in dezelfde periode op vakantie.” Mijn broer vond het een geweldig idee. We zijn zelfs die avond nog naar de pinautomaat gegaan, en hebben mijn oom het bedrag overhandigd.

Vakantie

Inmiddels zijn we allebei al een paar keer met de vouwwagen op vakantie geweest. De vouwwagen van mijn oom bevalt echt perfect, maar toch gaan we een nieuwe kopen. Ook dat doen we weer samen, want een nieuwe vouwwagen is een iets grotere investering dan een tweedehandse.