Vrijdagmiddag 16:00 uur opening expositie Tiny de Bruin en Annemiek de Nijs aan #ZW32 Lelystad

Persbericht geplaatst door FCGrunn op 27-06-2013
Vrijdagmiddag 16:00 uur opening expositie Tiny de Bruin en Annemiek de Nijs aan #ZW32 Lelystad

Opening expositie Tiny de Bruin en Annemiek de Nijs aan #ZW32

Sinds 14 mei jl. wordt de cursus Cultureel Ondernemen in Lelystad gegeven. Cursisten Tiny de Bruin uit Lelystad en Annemiek de Nijs uit Almere hadden eerder het idee al opgevat om samen te gaan exposeren. Tijdens de cursus hebben ze hun ideeën afgestemd en besloten hun voornemen te realiseren. Op vrijdagmiddag 28 juni om 16:30 uur zal (ondernemers)trainer Harry Bakker zorg dragen voor de opening van de expositie. Hij is een van de docenten bij de cursus.

Tiny en Annemiek

Tiny en Annemiek schilderen allebei abstract en Annemiek ook figuratief. De totstandkoming van hun expositie is een evenbeeld van hun werkwijze: hun ideeën ontstaan spontaan en over de realisatie wordt dan ook niet lang gedaan: snelheid en dynamiek is het credo. Vanzelfsprekend betekent dit niet dat ze hun werken afraffelen, zo blijkt uit de kwalificatie “diepgang” die vaak aan hun werk wordt gegeven. Zowel Tiny als Annemiek hebben de drang om in hun werk naar de bron van zichzelf, het kind zijn te gaan.

Annemiek de Nijs

Annemiek specialiseert zich in Art Brûlée, waarbij ze een bunsenbrander gebruikt. Zodra ze hiervan melding maakt, zorgt dit voor de start van een dialoog. Haar werk is gelaagd, intuïtief en kenmerkt zich door een gebalanceerd kleurgebruik. Kwalificaties in de commentaren op haar werk zijn “niet alledaags”, “bijzonder” en “nog nooit gezien”.

Tiny de Bruin

Tiny omschrijft haar werk als abstract figuratief. Ze werkt veel met een art scraper waarmee ze zand en verf op haar doeken bewerkt. In de commentaren op haar werk komen de termen “uplifting“ en “dynamisch” voor. De essentie is onzichtbaar voor het oog.

Van de opbrengst van de verkoop tijdens de expositie wordt 10% afgedragen aan de creatieve broedplaats voor kunstenaars #ZW32 omdat de kunstenaars daar gratis mogen exposeren. Dit gebaar is mede ingegeven door het belang dat ze toekennen aan deze smeltkroes van creatieve ondernemers. De expositie aan Zeilweg 32 is op afspraak (06 173 169 76 of 06 201 143 83) te bezoeken tot 29 juli en ook te bewonderen tijdens de edities van de Kunst Route Lelystad op zondag 30 juni en 28 juli van 14:00 tot 17:00 uur. Tiny en Annemiek exposeren ook op andere plaatsen. Voor verdere informatie hierover wordt u geadviseerd hun websites tinydebruin.exto.nlen www.atelier-aden.nl te bezoeken, waar u ook veel andere wetens- en bezienswaardigheden kunt zien.

Voor de redactie:

-Bron tekst: Peter van der Wal

-Bron foto: eigen foto

-Voor meer informatie over de expositie kunt u contact opnemen met Tiny de Bruin op 06 173 169 76 of tiny.debruin@paintedfeelings.nl en/of Annemiek de Nijs op 06 201 143 83 of info@atelier-aden.nl

deel deze pagina: