Waar je op moet letten bij laptops voor studenten en faculteiten

Persbericht geplaatst door EvaDeHaan op 18-01-2012
Waar je op moet letten bij laptops voor studenten en faculteiten

Kosten

Voor veel studenten en onderwijsinstellingen die zoeken naar laptops is de kostprijs van groot belang. Veel studenten zijn afhankelijk van financi le steun en hebben daarom een uiterst krap budget. Veel studenten willen het bedrag van hun studielening beperken en dat betekent dat ze hun kosten zo laag mogelijk moeten houden. Gelukkig is het mogelijk om een computer te aanschaffen voor een zeer lage prijs.
Een desktopcomputer of notebook kan in de uitverkoop minder dan 300 kosten. Deze computers in een speciale aanbieding zijn gewoonlijk nog goed geschikt voor e-mail, tekstverwerking, internetten en lichte spelletjes. Ze zijn niet geschikt voor de meest geavanceerde games. Je kunt je studietijd wel degelijk overleven zonder dure computer met de meest geavanceerde videogames.

Functie

Veel mensen maken zich zorgen dat goedkope laptops de vereiste werklast voor de universiteit niet aankunnen. In de meeste gevallen merken studenten en onderwijsinstellingen dat zelfs de meest eenvoudige computer geschikt is voor alle essenti le functies, zoals internetten en huiswerk via een tekstverwerker.
Studenten met een technische studierichting hebben mogelijk wel een geavanceerde computer nodig, omdat ze voor hun studie vaak gebruik moeten maken van grote en krachtige programma's. Wie graag videogames speelt zal willen kiezen voor een computer met een goede ingebouwde 3D grafische versneller of 3D grafische kaart. Een laptop met een grafische versneller van dit type is aanzienlijk duurder.

Grootte

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van laptops voor onderwijsinstellingen is de grootte van de computer. In veel gevallen is groter niet altijd beter. Studenten zitten vaak in een krappe collegezaal waar elke stoel een heel klein bureaublad heeft. Hiervoor kan een systeem met een schermgrootte van 26 cm (10") goed geschikt zijn.
Uiteraard kan het moeilijk zijn om langdurig te werken aan een computer met een klein scherm. In dit geval zal een groot scherm beter geschikt zijn. Als je een videogame wilt spelen of een film wilt bekijken werkt een groter scherm ook veel beter. Houd er rekening mee dat een groter notebook ook zwaarder is.
Gebruik dit trefwoord minimaal 4 keer in dit artikel. Gebruik dit trefwoord ook in de unieke titel die u opstelt.

Kortingen

Een van de dingen waar studenten en onderwijsinstellingen op moeten letten is de studentenkorting. Momenteel wordt maar weinig korting gegeven op hardware. Dit komt met name omdat de winstmarges voor computerfabrikanten laag zijn. Er is daarom weinig ruimte voor korting op de hardware.
Studenten en onderwijsinstellingen krijgen vaak korting op de software die op een computer kan worden ge nstalleerd. Het kan niet lonend zijn om software te kopen bij de aanschaf van de computer, tenzij deze wordt aangeschaft via de onderwijsinstelling. Let als het systeem niet via de onderwijsinstelling wordt gekocht op de softwareprijzen in de winkel van de onderwijsinstelling. Met speciale kortingen voor studenten en onderwijsinstellingen kan de prijs veel lager zijn.

deel deze pagina:
Meer van EvaDeHaan: