Waarom gebruikmaken van een draagdoek?

Persbericht geplaatst door bosmanict op 05-12-2013

Wanneer u vandaag de dag iemand ziet over de straat wandelen met een baby is de kans bijzonder groot dat deze wordt gedragen door middel van een draagdoek. Steeds meer ouders kiezen hier bewust voor om dat er heel veel voordelen aan verbonden zijn. Anderen die nog geen kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden van de draagdoek denken vaak dat het onverantwoord is om een kindje op die manier te dragen, maar dat is absoluut niet correct. Sterker nog, onderzoeken hebben aangetoond dat het veel veiliger is om een baby in een draagdoek te dragen dan gewoon op te nemen. Bent u wel geïnteresseerd in het aankopen van een dergelijke doek, maar weet u niet goed wat u kunt verwachten? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Veilig en comfortabel voor uw baby

De eerste vraag die altijd wordt gesteld is hoe het precies is gesteld met de veiligheid van de baby wanneer deze in een draagdoek wordt gedragen. We kunnen hier eigenlijk zeer kort over zijn. Er is heel veel te doen geweest over dergelijke “systemen”, maar telkens kwam de draagdoek als één van de winnaars uit de bus. Er wordt wel eens gesteld dat een baby kan wegzakken in de doek waardoor het in gevaar kan komen, maar dat is niet correct. Dergelijk gevaar komt alleen voor bij een draagtas en niet bij een draagdoek. Deze laatste biedt voldoende ondersteuning voor de baby in kwestie waardoor deze onmogelijk kan wegzakken.

Hoe voelt een baby zich in een draagdoek?

Een draagdoek wordt door baby's steeds als bijzonder geruststellend en veilig ervaren. De baby voelt namelijk contact met de (huid van de) ouder waardoor deze in alle rust en op een comfortabele manier kan slapen. Gebruikmaken van een draagdoek op jonge leeftijd brengt ook nog verschillende andere voordelen met zich mee. Zo heeft onderzoek aangetoond dat deze kindjes later over veel meer zelfvertrouwen beschikken en worden de spieren in de nek en rug beter en vooral sneller ontwikkeld. Wanneer u het beste wil voor uw baby mag het dus voor zich spreken dat het beslist is aan te raden om gebruik te maken van een draagdoek.