Wat heeft Groningen te bieden?

Persbericht geplaatst door bosmanict op 08-07-2014

In 1998 is het waterbedrijf Groningen ontstaan uit een fusie. De fusie van de N.V. Waterleidingmaatschappij voor de Provincie Groningen en het Gemeentelijk Waterbedrijf Groningen. Het is de leverancier van water uit Groningen.

Het waterbedrijf staan voor duurzaamheid. Duurzaam gebruik maken van water is van levensbelang, zonder water kan er niet geleefd worden.
Het proces van waterzuivering volgt een heel traject. Het waterbedrijf Groningen wint het water uit rivier de Drentsche Aa.
Met grote roosters worden bladeren, takken en grote afvalstukken gescheiden van het water. Het water komt vervolgens in de daarvoor bestemde bakken terecht. Dan wordt er onder andere zuurstof toegevoegd en er worden weer diverse stoffen uit het water gehaald. Het is een heel proces. Een heel leerzaam proces! Voor veel mensen is het zo vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt en ook zijn er zoveel mensen die zo onzorgvuldig met het water omgaan en teveel water verspillen. Alleen het doortrekken van het toilet kost al liters water.

Wat zo mooi is aan het waterbedrijf is dat dit bedrijf geen winstoogmerk heeft, de gemeentes uit heel Groningen, die zijn de aandeelhouders en niet het waterbedrijf. Op de website van waterbedrijf Groningen zijn mooie filmpjes te vinden over hoe het hele proces van waterzuivering tot stand komt.

Heb je nu een spreekbeurt over water? Schroom dan niet en bel het bedrijf en vraag een informatiepakketje aan! Juist de mensen van dit bedrijf kunnen jou het beste helpen met het beantwoorden van je vragen! Ook kun je natuurlijk terecht bij de bibliotheek Groningen waar de nodige informatieve boeken te vinden zijn. Altijd handig om lid te zijn van een bibliotheek! Nog niet lid? Ga dan in juni- juli van dit jaar nog lid worden en maak kans op een mooie prijs. Meer informatie kun je vinden op de website van de algemene bibliotheek!