Wat is CrossTraining

Persbericht geplaatst door stefanvdmeer op 19-07-2013

CrossTraining is een vorm van fitness, die het beste van verschillende sporten met elkaar combineert. CrossTraining trainingen zijn zeer divers en compleet. Verschillende variaties van cardio, kracht- en lenigheidsoefeningen komen hierin terug. Doordat er zoveel verschillende oefeningen en trainingen zijn, wordt CrossTraining nooit saai! Omdat je je concentreert op veel verschillende vormen van sport, voorkom je dat je je eenzijdig fysiek ontwikkelt. Daarnaast is CrossTraining voor iedereen, ongeacht je fysieke- en conditionele gesteldheid of je leeftijd! Daarom zijn we met CrossTraining in Almere gestart. We willen iedereen aan een gezond figuur helpen!

Hoe zit een training in elkaar?

Natuurlijk begint een CrossTraining training met een warming-up. Hierbij worden de spieren opgewarmd, zodat deze een maximale prestatie kunnen leveren zonder blessures op te lopen. Daarna volgt een technisch gedeelte, waarbij de focus ligt op het uitleggen van de CrossTraining bewegingen. Hierna volgt het intensieve gedeelte van de CrossTraining training. Deze 'Workout of the Day' is het zwaarste gedeelte van de training. Dit alles gebeurt bij onze CrossTraining locatie in Almere.

Zoals gezegd worden er bij CrossTraining verschillende vormen van cardio, atletiek en gewichtheffen met elkaar gecombineerd. Denk hierbij niet aan bodybuilding, want CrossTraining is juist het tegenovergestelde van bodybuilding. Bij elke oefening sta je op je voeten.

De trainingen zijn intensief, maar elke deelnemer traint op zijn/haar eigen niveau. Je hele lichaam wordt getraind waardoor de resultaten snel te zien zijn! Er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten.

Op ons YouTube kanaal (http://www.youtube.com/user/CrossFitFlevo) kunt u een aantal filmpjes bekijken van CrossTraining trainingen. Voor overige informatie over CrossTraining kunt u kijken op: http://www.crosstrainingalmere.nl/.

Voor de redactie:

Uitleg over de sport CrossTraining