Wat is het verschil tussen boulimia en anorexia? - INFOGRAPHIC

Persbericht geplaatst door Redmax op 07-03-2012
Wat is het verschil tussen boulimia en anorexia? - INFOGRAPHIC

Rondom eetstoornissen zoals boulimia nervosa, anorexia en binge-eating hangt nog steeds een zweem van geheimzinnigheid en taboe. Vooral pubers schamen zich en weten niet waar ze terecht kunnen met hun verhaal. Voor die jongeren, zowel meisjes als jongens, zijn in 2010 de sites www.boulimiadebaas.nl en www.binge-eating.nl gelanceerd. Op deze sites worden zelftests en online behandeling aangeboden. Deze behandelingen bestaan uit 7 tot 11 stappen en duren 4 – 6 maanden. De behandelingen kunnen anoniem gevolg worden.

etendebaas.hyves.nl is er speciaal voor pubers. Hier kunnen ze hun verhaal kwijt en ervaringen van anderen lezen. Via de etendebaas.hyves.nl kunnen ook vragen gesteld worden aan specialisten op het gebied van eetstoornissen.

Veel mensen weten het verschil niet goed tussen de verschillende eetstoornissen. Daarom staat op boulimiadebaas.nl en binge-eating.nl een infographic die in een oogopslag veel duidelijk maakt over eetproblemen en de gevolgen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.

deel deze pagina: