Wat is letselschade en wat is een whiplash?

Persbericht geplaatst door ederuijter op 20-08-2015
Veel mensen hebben geen idee waar ze eigenlijk claims voor kunnen indienen en zijn verbaasd wanneer ze daar wel achter komen. U kunt voor heel veel zaken een letselschade claim indienen. In principe bij elk ongemak waar u hinder van heeft, dat door iets concreets is veroorzaakt. Denk hierbij aan smartengeld voor psychische angsten door een ongeval wat niet uw schuld was of de kosten van de fysiotherapeut die u heeft moeten inschakelen. Oftewel, voor alle gevolgschade kunt u een claim indienen! Of om het anders te zeggen, alles wat u door het ongeval niet meer kan wordt vergoed! Dus dan kunt u denken aan arbeidsongevallen, verkeersongevallen maar ook medische missers.

Wat is een whiplash?

Jaarlijks krijgen bijna 30.000 mensen last van een whiplash. Een whiplash is lichamelijk letsel dat wordt veroorzaakt door een plotselinge achterwaartse beweging met uw hoofd. Hierbij rekken de spieren en banden in uw nek uit en raken overbelast. Dit gebeurt in de meeste gevallen tijdens een verkeersongeval. De kans op een whiplash wordt groter wanneer er van achteren wordt aangereden, wanneer de hoofdsteun verkeerd staat afgesteld en wanneer u zich in een kleinere of lichtere auto bevindt.

Herstellen van een whiplash?

Om te kunnen herstellen van een whiplash is het van belang dat u zo veel mogelijk blijft bewegen. Wanneer u gewoon uw dagelijkse activiteiten blijft ondernemen, zullen de klachten sneller verminderen dan wanneer uw spieren verslapen doordat u nauwelijks beweegt of een nekkraag draagt. Ook is het de eerste dagen goed om wat pijnstilling in te nemen zodat u gemakkelijker kunt bewegen en slapen. Daarna is het van belang om dit af te bouwen en gedoseerd uw nek te bewegen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat u goed herstelt. Het is echter ook belangrijk om te weten dat er in veel gevallen vergoeding mogelijk is voor de geleden, emotionele, fysieke en materiƫle schade. Het is soms lastig om al deze zaken zelf te regelen, zeker wanneer u herstellende bent van een ongeluk. Er zijn verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade en die u er graag bij helpen zoals deze letselschadespecialist uit Zaanstad.