Wat kan men verwachten van de Samsung Galaxy S4?

Persbericht geplaatst door mobileaks op 22-02-2013
Wat kan men verwachten van de Samsung Galaxy S4?

Volgens bronnen, insiders en kenners zal Samsung op 14 maart de nieuwe Galaxy S4 introduceren. Het toestel wordt de opvolger van de immens succesvolle Galaxy S3 die wereldwijd al meer dan 60 miljoen keer werd verkocht. Het wordt een pittige opgave voor Samsung om dit record te overtreffen, zeker aangezien de concurrentie ook niet bepaald stil zit. Zowel HTC en Sony hebben hun nieuwste vlaggenschip al aangekondigd. Het laatste woord is echter aan Samsung…

Wat kunnen we concreet verwachten van de Galaxy S IV? Op deze vraag kan men officieel geen uitsluitsel geven. We kunnen slechts inhaken op de geruchten en speculaties die over de laatste tijd verschenen op internet. We hebben het hier echter wel over geruchten vrij betrouwbare bronnen en gerenommeerde nieuwssites die het in de geschiedenis vaker bij het juiste eind hadden.

Als we een korte samenvatting maken van diezelfde “betrouwbare” geruchten dan kunnen we een degelijke, voorlopige indicatie geven van de specificaties op de Galaxy S4. Ten eerste heeft de Galaxy S4 op papier een fantastisch 5 inch Super AMOLED scherm met een resolutie gelijkwaardig aan die van een 40 inch HD-TV. Dit zal resulteren in zeer scherpe en kleurrijke beelden. Ten tweede is daar de zeer krachtige octa-core processor die vooral op het gebied van multitasken, browsen en gaming een voorsprong moet kunnen behalen ten opzichte van de concurrentie.

Kenners geven bovendien aan dat de Galaxy S4 een uitstekende 13 megapixel camera met Sony Exmor RS lens aan boord zal hebben. Ook denken sommigen dat het opladen van de Galaxy smartphone draadloos zal gaan met behulp van magnetische inductie. Tot slot zal de S4 beschikken over de nieuwste softwarematige features en technieken, zoals zeer snel WiFi (802.11 ac) internet, draadloze spraakbesturing en futuristische bediending en navigatie door middel van handgebaren.

Via een Koreaanse nieuwssite kwam trouwens naar voren dat Samsung ook een tweede smartphone zal lanceren in combinatie met de Galaxy S4. Het gaat hier om de Galaxy S4 Mini. Dit toestel moet een alternatief zijn voor mensen die een compacter toestel prefereren. Dit toestel zal qua specificaties gelijkwaardig zijn aan de huidige S3 en zal vanwege zijn kleinere scherm direct gaan concurreren met de iPhone 5 van Apple.

Naar verluidt is de Galaxy S4 in de tweede of derde week van April te bestellen in Nederland. Het prijskaartje zal volgens de eerste ramingen liggen rond de 650 à 700 euro voor het losse toestel.