Welk dakraam? Fakro, Velux, Ventiview

Persbericht geplaatst door DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist op 02-08-2011

Een dakraam kiezen dat bij u situatie past is niet zo moeilijk als men weet wat er te koop is... Er zijn diverse dakraammerken Fakro, Velux, Roto, Ventiview, maar welk merk heeft nu de beste specificaties, de beste prijs kwaliteit verhouding...

Kortom welk dakraam is het meest geschikt voor uw situatie?

Bij Dakramen gaat het om licht en ventilatie, maar ook om veiligheid en bescherming. Een dakraam dient veilig te zijn voor de bewoners, maar moet ook bescherming bieden tegen inbraak van buitenaf.

Bij de keuze welke maat dakraam zal ik nemen, is het van belang te weten:

  • Hoeveel m² vloeroppervlakte u ermee wil verlichten ? Een vuistregel is het glasoppervlakte moet circa 10 % van het te verlichten vloeroppervlakte zijn. Bijvoorbeeld u heeft 10 m² vloer te verlichten dan zou u volgens de vuistregel een dakraam met een glasoppervlakte van 1 m² nemen. In dit geval zou 1 raam met de afmeting 114cm * 118 cm volstaan (fakro dakraam glasoppervlakte 0.95 m²). U kunt natuurlijk ook meerdere dakramen laten plaatsen om zo , vooral bij grotere ruimtes, een betere spreiding van het licht te krijgen.
  • Wat is de helling van uw dak ? Als u goed naar buiten wilt kunnen kijken dan is de lengte van uw dakraam ook belangrijk. Aangeraden wordt als u dak 45 graden is om een dakraam tenemen van 118 cm hoog, wordt u dak helling kleiner (platter) dan is het mooier als u een dakraam neemt dat langer is, aangeraden wordt bij een dakhelling van 35 graden een dakraam te nemen van 140 cm hoog. Wordt u dakhelling groter dan zal een kleiner dakraam volstaan, aangeraden wordt bij een dakhelling van 55 graden een dakraam van 98 cm hoog.
  • Welk dakraam is geschikt? Laat u adviseren door Dakdidak bezoek de website www.DAKDIDAK.nl als u vragen heeft vind u daar meestal al een antwoord, maar u kunt ook contact opnemen met dhr. Janssen van Dakdidak deze adviseert u graag.

    deel deze pagina:
    Meestgebruikte trefwoorden
    van DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist: