Welk overhemd past bij jou?

Persbericht geplaatst door Floris op 16-06-2015
De keuze voor een kwaliteitsoverhemd is niet altijd even makkelijk. Je hebt vaak de keuze uit een dusdanige hoeveelheid opties dat het soms alleen maar complexer wordt om een duidelijke keuze te maken. Het moge geen verrassing zijn dat vandaag de dag de diversiteit in stijlen en stoffen enorm is. Bovendien is de pasvorm lang niet altijd geschikt voor je persoonlijke lichamelijke kenmerken. Met welke criteria je rekening dient te houden vertellen we je graag.

1. Gebruikte stof
Een overhemd is meer dan een visueel aantrekkelijk shirt. Een overhemd dient prettig te zitten en comfortabel aan te voelen. Belangrijk hierbij is uit welke materialen het overhemd is vervaardigd. Doorgaans bestaat een overhemd uit katoen, gedeeltelijk en vaak ook volledig.
De kwaliteit hierin kan uiteraard wel verschillen en hangt af van verschillende criteria. Zo zijn de lengte van de katoenvezel en de wijze van weven van doorslaggevend belang. Hoe langer de vezel is, hoe fijner de stof aanvoelt. Is het katoen verder dubbelgetwijnd? Dit houdt in dat meerdere katoendraden nog een extra keer om elkaar heen gedraaid worden alvorens er begonnen wordt met het weefproces. Hierdoor wordt een verbeterde dichtheid tot stand gebracht wat leidt tot een betere structuur.
2. Pasvorm
De pasvorm is van grote invloed op de uitstraling van je overhemd. Een mooi overhemd sluit naadloos aan op het lichaam en voelt daarnaast ook zacht aan. Hoe het boord rondom de nek zit is van enorm belang. Algemeen geldt dat een vinger tussen de nek en het boord moet passen. Daarnaast is de pasvorm ook afhankelijk van je eigen voorkeur en jouw bouw. Ben je bijvoorbeeld slank gebouwd en geef je de voorkeur aan een strakke pasvorm? Dan past een slim fit overhemd, zoals de Seidensticker overhemden Uno Super Slim, helemaal bij jou.
3. Het boord
Van belangrijke invloed op de uitstraling is het boord. Welke bij jou past hangt af van verschillende punten zoals je gezichtsvorm en de lengte van je nek. We raden cli├źnten met een smal gezicht en een iets langere nek aan om een boord met een hogere staander en weggesneden punt aan te schaffen. Heb je juist een breed gezicht en een iets kortere nek? Een lager boord met rechte punten past dan beter bij jou.

┬╗ Een suggestie uit eigen huis? Houd jij van kwaliteitsoverhemden? De Seidensticker overhemden zoals de Seidensticker overhemden Splendesto vormen dan een uitstekende optie voor jou.