WML Facilitair doet zand opstuiven

Persbericht geplaatst door WML op 06-02-2012

Medewerkers van WML Facilitair zetten binnenkort de zaag in de jonge grove dennen in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit doen zij in opdracht van Natuurmonumenten. Het kappen van de grove dennen zorgt ervoor dat het grootste stuifzandgebied van Noord-Europa behouden blijft voor de toekomst. Het zand krijgt meer ruimte om op te stuiven.

Stuifzandherstelplan
De laatste jaren is in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen een groot stuifzandherstelplan aan de gang. Dit kan worden gerealiseerd door bijdragen vanuit Europa en de Provincie Noord-Brabant. Een onderdeel van het herstelplan is het verwijderen van aangeplante dennen. Er zijn ook delen van het stuifzandgebied waar geen ingrijpende maatregelen toegepast hoeven te worden. Hier moet echter wel worden voorkomen dat uitgezaaide dennen zich ontwikkelen tot een volwaardig bosgebied en zo het stuifzand weer vastleggen. Voor dit beheer besloot Natuurmonumenten om bij WML Facilitair aan te kloppen.

Aantal weken werk
Vier medewerkers van de afdeling Loon op Zand van deze groene dienstverlener zijn een aantal weken bezig met het kappen van de bomen. Het is overigens niet voor het eerst dat Natuurmonumenten en WML Facilitair samenwerken. Al jarenlang doet Natuurmonumenten een beroep op de inzet van de groen- en schoonmaakmedewerkers van WML Facilitair.

Wie zijn wij?
WML Facilitair is een moderne dienstverlener op het gebied van groenvoorziening en schoonmaak. Wij combineren moderne werkwijzen met gedegen vakmanschap. Kwaliteit en een dienstverlenende manier van werken staan hierbij voorop. Onze medewerkers zijn van nature dienstverlenend. Dag-in, dag-uit zetten zij zich in voor een breed scala aan opdrachtgevers. Ze komen graag in actie voor bedrijven, overheden, instellingen, verenigingen en particulieren. Kenmerkend aan onze diensten is de persoonlijke, kwalitatief hoogwaardige, betrokken en maatschappelijk verantwoorde aanpak. Samen willen wij het beste bereiken voor onze opdrachtgevers. En voor onszelf natuurlijk!

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robin de Jong, communicatieadviseur, mobiel: 0615 03 73 73. E-mail: communicatie@wmlfacilitair.nl. Meer weten over WML Facilitair? Kijk dan op www.wmlfacilitair.nl.