Workshop Sustainable ICT - An Extended Approach

Persbericht geplaatst door Hoogstrate op 13-06-2012
Workshop Sustainable ICT - An Extended Approach

Stichting IIP Duurzame ICT organiseert de workshop: Sustainable ICT - An Extended Approach

Op 26 juni 2012 organiseert Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - met ondersteuning van TelecityGroup en bijdragen van de Universiteit Gent en Basis Bay de workshop "Sustainable ICT - An Extended Approach".

Een belangrijk deel van de ICT footprint is reeds aanwezig voordat de hardware in gebruik wordt genomen. De focus op reductie van energie is belangrijk en investeren in onder meer nieuwe hardware leidt tot aanzienlijke resultaten. Daarnaast staat dat het verlengen van de levenscyclus van apparatuur een positieve impact heeft op milleu- en materiaalgebruik. Tijdens de workshop wordt ingegaan op deze thema’s waarbij onder andere de volgende vragen aan bod komen: “wat is en wordt onze duurzaamheidsfocus?” en “Wat is uw verantwoordelijkheid binnen de gehele keten?” Beoogd wordt inzicht te verkrijgen hoe een optimale mix van requirements, budget en duurzaamheid te realiseren.

De bijeenkomst start om 13:30 uur (inloop en registratie vanaf 13:00 uur) en wordt na een rondleiding door het recent geopende TelecityGroup Datacenter om 16:30 uur afgesloten met een borrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Agenda:

· Welkom & Introductie - Mr. Roel Croes, Stichting IIP Duurzame ICT

· The Total Footprint of ICT - PhD. Willem Vereecken, Universiteit Gent

· Holistic Green practices matching logics and budgets - Jan Hoogstrate, Basis Bay

· Workshop; De impact van hardware en infrastructuurinvesteringen

· Exclusieve tour door het moderne Datacenter AMS 5 van TelecityGroup

Datum en Tijd: dinsdag 26 juni, 2012, 13.00 inloop (start programma 13.30 uur) – 17.00 uur

Locatie: AMS 5 - TeleCity Group, Amsterdam Zuid-Oost,

Voor nadere informatie en aanmelding bezoek www.iipduurzameict.nl/anextendedapproach

Over Stichting IIP Duurzame ICT

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - is een open samenwerkingsverband tussen onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en gebruikers. heeft als doel het stimuleren en bevorderen van duurzaamheid in en door informatie- en communicatietechnologie. Ze tracht dit doel onder meer te bereiken door het faciliteren, zoals het initiëren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek, diverse vormen van communicatie/voorlichting zoals advies, lezingen en workshops en het bevorderen van samenwerking tussen de wetenschap, de overheid en het bedrijfsleven. Web: www.iipduurzameict.nl

Over Dhr. Vereecken – Universiteit Gent

PhD. Willem Vereecken maakt deel uit van de IBCN (INTEC Broadband Communication Networks) onderzoeksgroep bij de afdeling Information Technology aan de Universiteit Gent / Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie (INTEC UGent / IBBT). Zijn onderzoek richt zich op de milieu-impact van ICT-systemen en het ontwerpen van energie-efficiënte netwerkarchitecturen.

Over Basis Bay

Basis Bay is leverancier van groene IT-oplossingen en -diensten, waaronder datacenter faciliteiten (eigen faciliteiten in AsiaPacific), disaster recovery, cloud computing, Multi-Vendor Maintenance, managed support services, enterprise hardware planning en Green IT consultancy; ondersteunend bij de acquisitie, de implementatie en het beheer van IT-resources op basis van duurzaamheid. Web: www.basisbay.com

Over TelecityGroup

TelecityGroup is Europa's toonaangevende provider van premium carrier-neutrale datacenters. TelecityGroup is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van robuuste veilige omgevingen met hoge connectiviteit waar bedrijven hun bedrijfskritische web- en internet infrastructuren kunnen vestigen. Alle TelecityGroup datacenters bevinden zich op de belangrijkste Europese connectiviteitsknooppunten. TelecityGroup staat genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE:TCY).

============= Einde persbericht =======================

Voor meer informatie, niet voor publicatie:

Mr. Roel Croes, Telefoonnummer 024 – 3446200, e-mail info@iipduurzameict.nl

Jan Hoogstrate, Telefoonnummer 020 - 312 0425, e-mail: jan.hoogstrate@basisbay.com

Voor de redactie:

Het belang: De aandacht in het kader van duurzaamheid in IT is bijna alleen gericht op energie reductie. Als elementair onderdeel willen we aandacht vragen voor het omgaan met reeds geproduceerde en beschikbare hardware. Een hoge vernieuwingsgraad kan bijdragen aan energie reductie (maar juiste inzet van verkeerde of teveel hardware is niet onbelangrijk) maar de verantwoordelijkheid gaat verder dan reductie van de energienota en CO2. Dat is geen geluid wat producenten laten horen, aan de andere kant investeren IBM (China, 100.000 stuks per jaar) en HP (nieuw in Schotland) bijvoorbeeld flink in Refurbishment faciliteiten. Wat zijn de belangen?

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Hoogstrate: