Xillio en SLD sluiten OEM-overeenkomst

Persbericht geplaatst door Xillio op 05-09-2017
Xillio en SLD sluiten OEM-overeenkomst

Samenwerking resulteert in nieuwe functionaliteit SDL Managed Translation

Hilversum, x september 2017 – Xillio, specialist op het gebied van contentmigratie en –integratie, heeft een OEM-overeenkomst gesloten met SDL, wereldwijd aanbieder van content management en vertaaltechnologie en –diensten. Met deze overeenkomst gaat SDL de Xillio software integreren in haar productlijn voor vertaaltechnologie, te beginnen met SDL’s Managed Translation.

Aan de SDL Managed Translation, de cloudgebaseerde vertaaloplossing voor enterprises, zijn nu Xillio koppelingen met diverse contentbronnen toegevoegd, waaronder Zendesk, Adobe Experience Manager, GitHub, Liferay en Microsoft SharePoint. Dankzij deze koppelingen komen documenten uit de aangesloten contentbronnen direct beschikbaar in de user interface van de Managed Translation, wat het vertaalproces aanzienlijk eenvoudiger maakt dan voorheen.

Document direct beschikbaar
Wanneer gebruikers binnen Managed Translation een document willen vertalen, kunnen zij gebruik maken van de Xillio koppelingen om direct vanuit de user interface te browsen door de content uit een aangesloten contentbron en een document selecteren. Het is niet langer nodig om eerst het document uit het bronsysteem te downloaden, lokaal op te slaan en te uploaden naar de Managed Translation interface. Daarnaast zorgen de directe koppelingen ervoor dat het door SDL vertaalde document direct wordt teruggeplaatst in het bronsysteem op de juiste plek. Afhankelijk van de structuur van het bronsysteem wordt het vertaalde document ofwel in een andere taalboom geplaatst of wordt aan het document een andere naam gegeven. Overschrijving van het originele document wordt zo voorkomen.

Thomas Labarthe, Executive VP Business & Corporate Development bij SDL zegt over de samenwerking: “SDL is vastbesloten om de meest open en connected leverancier in deze markt te zijn om beter te kunnen voldoen aan uiteenlopende klantbehoeften. De mogelijkheid om vanuit onze oplossing verbinding te maken met een groot aantal contentbronnen verminderd fouten en stroomlijnt het vertaalproces. Onze samenwerking laat zien dat wij een open en connected platform bieden waarmee gebruikers hun lokalisatieprojecten kunnen optimaliseren.”

“De samenwerking met SDL is een logisch gevolg van onze strategie en visie op de content services markt”, aldus Rikkert Engels, CEO en oprichter van Xillio. “Wij signaleren dat content te veel van elkaar gescheiden en opgeslagen is in aparte content silo’s. Dat heeft negatieve impact op de productiviteit van eindgebruikers en zorgt voor hoge kosten en lange doorlooptijd voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Onze integratielaag en koppelingen zorgt ervoor dat het niet langer nodig om in contentsilo’s te denken en dat nieuwe functies zeer snel ontwikkeld kunnen worden.”

Over Xillio
Xillio is een internationaal specialist op het gebied van contentmigratie en -integratie. Met het Xillio Connector Framework, bestaande uit een content integratielaag, ons unified data model en een veelvoud aan connectoren naar contentsystemen, bieden wij een oplossing voor de uitdagingen die organisaties wereldwijd ondervinden met hun gefragmenteerde contentbronnen. Xillio werkt samen met de grote system integrators en gespecialiseerde lokale implementatiepartners. Xillio heeft haar hoofdkantoor in Hilversum. Meer informatie: www.xillio.com/nl.

Over SDL
SDL (LSE:SDL) is een innovatieve speler op het gebied van vertaaltechnologie, vertaaldiensten en contentmanagement. Al meer dan 25 jaar helpen wij bedrijven hun klanten over de hele wereld krachtige en relevante digitale ervaringen te bieden en zo hun resultaten significant te verbeteren. Wilt u meer weten? Ontdek waarom 78 van de 100 grootste internationale bedrijven samenwerken met SDL. Ga naar SDL.com/nl en volg ons op Twitter, LinkedIn en Facebook.