Yorick Stam 10 december op Kasteel Aerwinkel

Persbericht geplaatst door HermezPR op 15-11-2017
Yorick Stam 10 december op Kasteel Aerwinkel

Yorick Stam biedt hoop in deze verwarrende tijden. 10 december staat hij met z’n gelijknamige voorstelling op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Stam vertolkt dan eigen Nederlandstalige liedjes, omlijst met het beste van Ramses Shaffy en Jacques Brel.

De keuze voor Shaffy en Brel is niet toevallig, want zijn eigen werk is geënt op deze twee grootheden van de Nederlandstalige muziek; van hen leerde hij de kracht van het zingen.
De liedjes en het leven van Ramses Shaffy inspireerden Stam tot z’n eerste show, met Bart Rademakers en George Janssen, waarmee hij in 2014 ook Kasteel Aerwinkel aandeed. In die succesvolle voorstelling nam hij het publiek mee in een muzikale achtbaan van emoties.
Vervolgens ontdekte de jonge zanger, toen nog in opleiding tot regisseur, dat andere kanon uit de Nederlandstalige muziekcanon: Jacques Brel. Het bestuderen van Brel bracht hem nog verder. Zo haalde Stam met werken van Brel in 2016 de finale tijdens het Concours de la Chanson Alliance Française in Den Haag.
In het programma ‘Hoop’, dat Yorick Stam 10 december op Kasteel Aerwinkel speelt, gaat hij op zoek naar eigenheid, geïnspireerd door zijn twee grote voorbeelden én door de onverwoestbare kracht van de hoop.
De Nederlandstalige kern van het programma wordt gevormd door zijn afstudeerproject voor de master Theaterzang. Die opleiding rondde hij in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam in samenwerking met het Conservatorium Amsterdam. Aanvullend zingt hij het beste van Brel en Shaffy. De begeleiding wordt verzorgd door Bart Rademakers en George Janssen.

Bert Rademakers
Bart Rademakers is actief als pianist, arrangeur en orkestleider in binnen- en buitenland, op zowel klassiek terrein als in jazz, rock, Latin-American, entertainment en theatermuziek. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht, waar hij zich profileerde als maker/bewerker en speler van muziek in vele stijlen en bezettingen.
Rond 1970 breidde hij zijn muzikale bezigheden uit via de band van Emiel van Egdom (Culea), Gé Titulaer en eigen bands als Quasar, Passoa en Fuzzy Logic naar bigbands en grotere orkesten (BigBand ’77, Orkest Willy Schobben, Orchester Frank Valdor, Bigband Swing Design, Kon. Luchtmachtkapel, L.S.O., Jack Million Band, Orkest Lex van Wel, Grupo Seis Caminos).
Met Swing Design toerde hij de afgelopen jaren regelmatig door Amerika. Daarnaast maakte en bewerkte hij theatermuziek voor kleine en grote theaterproducties. Bart Rademakers was tot voor kort docent muziek aan de Toneelacademie Maastricht.

George Janssen
George Janssen kreeg de muziek met de paplepel ingegoten: zijn vader was pianist, zijn moeder zangeres. Zelf bekwaamde George zich in de contrabas. Hij speelt alles van jazz tot en met traditionele Russische muziek. Door het begeleiden van studenten aan de Toneelacademie heeft hij zich ook de fijne kneepjes van de theatermuziek eigen gemaakt. Een aantal jaren geleden wisselde hij de contrabas in voor de akoestische bas.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de voorstelling van Yorick Stam, 10 december om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren).
In het kader van het eerste lustrum in 2017 heeft Stichting Cultureel Aerwinkel een aantrekkelijke actie: vijf euro korting als u voor drie concerten kaarten koopt.

Cultureel Aerwinkel
Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van Yorick Stam is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.