Zorgappartementen blikvanger op open dag 't Boerenerf

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 08-04-2013

EMMELOORD – Na de nieuwe woonkamer en keuken zijn nu ook de zorgappartementen van 't Boerenerf in Emmeloord klaar. Mensen kunnen hier kleinschalig zelfstandig wonen op de groene polderboerderij, met 24-uurs zorg op maat. Wie alvast sfeer wil proeven, is welkom op de open dag op zaterdag 20 april.

Vorig jaar werd 't Boerenerf grondig verbouwd. Het resultaat: zes appartementen die bedoeld zijn voor iedereen met een zorgverblijfindicatie. De woningen met zorg op maat zijn ruim opgezet en hebben elk een eigen badkamer, keuken en berging. Ook is er een ruime woonkamer en koffiecorner voor algemeen gebruik.

De luxe appartementen zijn er in drie verschillende groottes voor één tot twee bewoners. Daarnaast zijn er nog twee kamers voor logeer-/crisisopvang. Vooral het kleinschalige wonen op een boerderij is uniek in Flevoland, vertellen eigenaren Martien Borg en Tessa Kelder. Daardoor is er meer ruimte voor de individuele wensen en behoeften van de bewoners. 'Bij ons houden ze de regie over hun eigen leven en over de zorg en begeleiding die ze krijgen.'

Open dag

Tijdens de open dag kunnen mensen letterlijk en figuurlijk proeven van het buitengevoel. Er is namelijk genoeg te doen op de woonhoeve met een moes- en siertuin, een kas met planten en bloemen en een dolle beestenboel van kippen, eenden, ezels, varkentjes, geiten en paarden.
Bezoekers kunnen tijdens de open dag 't Boerenerf met de nieuwe appartementen op hun gemak bekijken. De twee eigenaren vertellen graag over de vele mogelijkheden die hun zorgboerderij te bieden heeft.

Nieuwsgierig? De koffie en zelfgemaakte cake staan klaar tussen 10.00 en 15.00 uur. ’t Boerenerf is gevestigd aan de Urkerweg 10 in Emmeloord en bereikbaar via 616166 of e-mail: ouderenzorg@het-boerenerf.nl. Kijk ook eens op www.het-boerenerf.nl.